Roda JO9.2 geeft FC Utrecht JO8.1 goed partij

Vandaag speelden de jongens van het JO9.2 elftal tegen JO8.1 van de FC Utrecht Academy. Ondanks de inzet van de Roda spelers is het ze niet gelukt om een stempel te drukken op de partij en is het uiteindelijk 2-5 geworden. Met Mats in het doel begon Roda in de eerste helft met een aantal aardige pogingen. Toch kwam FC Utrecht snel op 0-1 door een snelle onderschepping. Daarna werd het snel 0-2 en 0-3. Roda werd verder onder druk gezet en kwam in de eerste helft nauwelijks nog aan kansen toe. Eenmaal stonden Nicolas en Marwan goed voor het doel maar werd er niet gescoord. Ondertussen combineerde FC Utrecht er op los en liepen ze uit tot 0-9 aan het einde van de eerste helft. Een van die doelpunten was een eigen doelpunt van Roda, een onhoudbaar schot voor de keeper die via de rug van een verdediger in het eigen doel ging.

De tweede helft begon aanvankelijk zoals de eerste helft eindigde. De passes van Roda kwamen niet goed aan en in de omschakeling was FC Utrecht veel sneller dan Roda. Dit ondanks enkele spectaculaire reddingen van keeper Nicolas. Wederom een eigen doelpunt van Roda zorgde dat de marge erg op begon te lopen. Toch bleef Roda JO9.2 vechten. Een mooie solo van Mikey - langs 4 spelers - liep helaas op niets uit. In de laatste 10 minuten voerde Roda de boventoon. Met mooie acties van Tijme, Niek en Rayyaan. Het resultaat was een snoeihard schot op de paal door Mats, die zich mooi had vrijgelopen van de verdediging van FC Utrecht. Nog geen minuut later schoot hij de bal alsnog vanaf rechts langs de keeper. Roda JO9.2 zette verder druk en kreeg zowaar enkele goede kansen, die ternauwernood bij FC Utrecht werden gekeerd. Een rake kopbal uit een corner zorgde voor de tweede treffer van Roda. Ondanks het forse verschil op het veld en in de uitslag, keken de spelers voldaan terug op de partij. Dat alle 8 Roda spelers hun penalties na de wedstrijd er ook nog ingeschoten zorgde voor een positieve noot van een leuke voetbalochtend.