RODA O13-3 met lege handen

Na weken heel heel vroeg op roda aanwezig te moeten zijn mochten de toppers van de 13-3 dit weekend lekker uitslapen. Deze zaterdag werd er namelijk om 13.00 uur pas afgetrapt tegen de geel zwarte uit Woudenberg. Om precies 13.00 uur blies de scheidsrechter van vandaag Mario van der Lee de wedstrijd in gang. En net als vorige week was het gelijk vanaf de aftrap Liam die de bal op links kreeg en al gelijk in de eerste minuut heel gevaarlijk was met een hele grote kans. Helaas werd deze niet verzilverd en bleef het 0-0. Vervolgens was het Woudenberg die het betere van het spel liet zien. Woudenberg zette goed druk en maakte het Roda erg lastig. Keeper Jasper moest dan ook een aantal keer met succes redding brengen. Ook Tobias speelde centraal achterin een goede wedstrijd en hield het hoofd koel. Helaas was het in de 17e minuut toch Woudenberg die een ongelukkig moment van Roda niet onbenut liet en de 0-1 op het scorebord zetten. Vanaf de aftrap wilde Woudenberg gelijk door drukken en dat lukte vanuit een corner in de 19e minuut die goed door Woudenberg werd ingekopt. Zo konden beide teams met een 0-2 ruststand de thee opzoeken.

Na wat tactische aanwijzingen van trainer Ewout was het aan de toppers van de 13-3 om daar wat mee te doen. Roda begon dan ook strijd lustig aan de 2e helft en lieten de toegestroomde supporters een ander roda zien deze helft. In de 37e minuut een intrap voor Roda op de helft van de tegenstander.  Thijmen pakte de bal, Thijmen legde de bal goed, Thijmen nam de aanloop en Thijmen schoot de bal richting de 16 meter. Deze bal van Thijmen vloog over iedereen heen en belande zo voor de voeten van Liam die zo de aansluitingstreffer op het scorebord liet noteren, 1-2.

Vervolgens voor de roda de druk op en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Nick bracht zichzelf knap in stelling maar zijn inzet werd door de keeper gestopt, vervolgens wist Rayyaan nog de lat te raken en zo lukte het roda niet om in een hele spannende tweede helft waarin hard gewerkt werd de gelijk maker er in te krijgen.