RODA O13-3 wint met 1-6

De toppers van de 13-3 moesten vandaag wederom vroeg uit de veren, 7.20 uur verzamelen wil nog niet echt wennen.

Op naar Hooglanderveen de huidige nummer 2 in de competitie (met maar 6 tegendoelpunten tot nu toe) om daar te gaan vlammen. Na de matige wedstrijd van vorige week hadden de toppers dan ook wat recht te zetten. Na een goede trainingsweek en de tactische voorbespreking van Ewout betraden de boys en girl het hoofdveld van Hooglanderveen.

Vanaf de aftrap waren de intenties van roda gelijk duidelijk en binnen 19 seconden was daar al gelijk de eerste grote mogelijkheid van Liam die helaas geen doel trof. Roda bleef de druk er op houden en in de 7e minuut was daar dan wederom Liam die goed gebruik maakte van zijn snelheid en zo de 0-1 op het scorebord kon zetten.

Door duur balverlies op het middenveld in de as kon Hooglanderveen 3 minuten later ietwat gelukkig alweer de gelijkmaker op het scorebord zetten 1-1. Zelfs de goed keepende Jasper kon na een uitstekende eerste ingreep niet voorkomen dat de bal alsnog achter hem in de goal verdween. Roda bleef echter gefocust en pakte de draad weer op.

Heerlijk om te zien hoe de toppers met passie en beleving de tactische voorbereiding van Ewout aan het vertalen waren op het veld.

In de 25e minuut was daar Nick die goed van zijn snelheid gebruik maakte en de 1-2 heerlijk beheerst langs de keeper schoot.

Op slag van rust kreeg Liam het nog een keer op zijn heupen en maakte in de 30e minuut de 1-3.

RUST

De tweede helft werd weer in gang gezet. Roda begon alert en begon de tweede helft weer scherp en niet met de gedachte dat ze er al waren. Hooglanderveen liet dan ook zien dat ze zich nog niet gewonnen wilden geven. Ineens was daar naar 3 minuten Brody die met een heerlijke pegel vanaf 24,78 meter de bal over de keeper van Hooglanderveen in het net liet ploffen. BAM 1-4!

Roda bleef de voet op het gaspedaal houden en na een mooi uitgespeelde aanval was het Wouter met een schot vanaf de 16 meter die de bal in de 37e minuut mooi in het hoekje schoot en zo de 1-5 maakte.

Roda bleef gefocust en speelde de wedstrijd lekker uit. In de laatste minuut kreeg Liam het voor de derde keer op zijn heupen en schoot de bal heerlijk in de kruising en zorgde zo voor de eindstand van 1-6.

Complimenten aan de toppers van de 13-3 die een heerlijke pot op de mat hebben gelegd met een dik verdiend eindresultaat.

Op naar de kleedkamer om daar weer het roda lied te laten horen!