RODA O14-1 deelt punten met Buitenboys

LEUSDEN  - Zaterdag 3 december 2022. Op een ontzettend koud en winderig Burgemeester Buiningpark ving op veld 4 de kraker aan tegen de nummer drie van de ranglijst. De boys van Roda wisten dat bij gelijkspel of winst de 2e plek in divisie 2 zou worden zeker gesteld, maar dat bij verlies ze waarschijnlijk 3e zouden gaan worden.

Stijn Westerhof startte weer op zijn vertrouwde linksbackplek en Nout kon de rechtsback positie weer innemen. Doordat Stijn Westerhof er weer was kon Casper Welmers deze keer met Noud Beukers het centrum vormen en schoof Jasper Boerkamp weer door naar het middenveld. Helaas voor de boys zal Dennis van Druten pas na de winterstop weer aansluiten, maar die is als 12e man ontzettend belangrijk voor het team op dit moment. Op de bank begonnen Badr Yaacoubi en Naoufal Arbaj.

Na een paar minuten werd al duidelijk dat de tegenstander een fysiek sterke tegenstander was met technische begaafde spelers. De heenwedstrijd werd gewonnen door Roda, maar Buitenboys was gebrand op een goed resultaat vandaag. Over en weer werd geprobeerd in scoringspositie te komen. Roda met Stijn de Ruig en met Ilyas Razik op de vleugels en Kieron Mbabazi in de spits probeerden hun mannetjes voorbij te komen, maar de verdediging van Buitenboys stond goed en zorgde ervoor dat ze niet gevaarlijk konden worden.

Ook buitenboys had snelle jongens op de vleugels en in de spits staan, maar onder leiding van Casper Welmers werd de verdediging ook voor hen een onneembare vesting. Casper, die al weken een mooi hoog niveau haalt was ook nu samen met Noud Beukers niet te passeren door het centrum.

Toch kwamen er na een minuut of 15 de eerste kansen voor Roda. Kieron Mbabazi en Jasper Boerkamp misten helaas, ook Jurre ’t Mannetje die heerlijk dribbelde over het veld kwam een paar keer in de mogelijkheid, maar net op het laatste moment was het schot niet zuiver of niet hard genoeg om te scoren. Toen Buitenboys dit zag ging bij hen de versnelling er ook op en kwamen ze steeds dichter in de buurt van het Roda doel. Zo ging de linksbuiten met een mooie beweging langs onze verdediging en dribbelde langs de achterlijn naar Tim van de Kamp. Een hard schot in de korte hoek werd gekeerd door Tim, die wel een corner moest toestaan. Gelijk uit de corner werd er weer een schot afgevuurd op Tim maar deze kon hij er uit duiken. De druk stond erop en de corner van Buitenboys zorgde weer voor een schot op doel en ook deze werd gestopt door Tim. Het was duidelijk dat Buitenboys niet gekomen was om te verliezen en Roda moest alles geven om te kunnen winnen.

Na 35 minuten werd er afgefloten voor de rust. Met een 0-0 stand rusten was nog niet gebeurd, maar zeker welkom gelet op het wedstrijdbeeld en de koude temperaturen.

De tweede helft ving aan en na ongeveer 7 minuten werd de rechtsbuiten van Buitenboys weggestuurd. Stijn Westerhof en Casper Welmers konden hem niet bijhouden en een afgemeten voorzet volgde op de instormende spits. Tim van de Kamp kwam uit en blokte in eerste instantie het schot van de spits, maar de rebound was hem en Nout te machtig waardoor de 0-1 op het scorebord verscheen.

Even leek het erop alsof Roda aangeslagen was, maar na een paar minuten ging Roda weer volop in de aanval. Een mooie pass van rechtsback Nout kwam uit bij Naoufal Arbaj die zijn goede vorm van de laatste weken weer eens etaleerde. Hij ging tussen twee spelers door en wist met links een prachtig stiftje te produceren over de keeper heen 1-1. Gelijk kantelde het duel weer. Badr Yaacoubi, Luca Jansen en Jurre t’ Mannetje gemiddeld goed voor 50kg per persoon hadden het lastig tegen de fysiek sterke en grote middenvelders van Buitenboys, maar met mooi samenspel zorgden ze ervoor dat ze het middenveld niet verloren. Ook Jasper Boerkamp, Ilyas Razik en Kieron Mbabazi vochten verbeten duels uit, maar konden niet dominant zijn aan hun tegenstanders. Nout werkte zich samen met Noud Beukers een slag in de rondte om verdedigend de boel dicht te houden, maar ook aanvallend te ondersteunen. Inmiddels vloeiden de krachten uit beide ploegen weg die allebei nagenoeg de wedstrijd in de 7e versnelling speelden. Dit leidde tot enkele kansen aan de kant van Roda’46, maar ook aan de kant van Buitenboys. Beide verdedigingen wisten echter samen met hun keepers verdere tegendoelpunten te voorkomen, waardoor de wedstrijd in een terecht gelijkspel eindigde en Roda’46 deze competitie in Divisie 2D als 2e zal eindigen.

Volgende week spelen de boys van de JO14-1 hun laatste competitiewedstrijd van dit jaar tegen de terechte kampioen van deze divisie. Een zware pot tegen een tegenstander die zelfs tegen de leeftijdsgenoten van Almere City met 7-0 wist te winnen, maar ook een wedstrijd waar kansen liggen om mooi en goed voetbal te kunnen laten zien.

Staf en spelers gefeliciteerd met de mooie 2e plek in de eerste seizoenshelft!