RODA O14-1: geslaagde generale voor bekerfinale

Roda 14.1 heeft afgelopen zaterdag in Enschede, op bezoek bij kampioen Achilles, een zeer verdiende overwinning gehaald. Op het harde natuurgrasveld eindigde het na een vermakelijk duel in 3-5.

De eerst helft begon open, en beide ploegen gingen opzoek naar de openingstreffer. Het was Roda dat de meeste kansen bij elkaar gevoetbald kreeg, maar uiteindelijk toch Achilles dat effectiever was en de leiding nam. Na 18 minuten spelen werd een dieptebal niet goed ingeschat door de defensie, waardoor de spits van Achilles alleen op doelman Van de Kamp of kon en niet faalde. Ook in de 24e minuut zag het er niet helemaal lekker uit achterin bij de rood-zwarte uit Leusden. De fout kon door Achilles afgestraft worden: 2-0. Roda ging direct opzoek naar de aansluitingstreffer. En die kwam er, met wat geluk! In de 31e minuut ging de bal, om onverklaarbare reden, maar vermoedelijk hands, op de stip. Vaste nemer Stijn Westerhof wist hier wel raad mee en schoof de bal netjes in de hoek. 2-1 de ruststand!

In de rust deed trainer Van Dijk een aantal omzettingen. Onder andere spits Mbabazi kwam in de ploeg om de gelijkmaker te kunnen forceren. Roda kwam duidelijk sterker uit de kleedkamer om te laten zien niets minder te zijn dan de kampioen van de 2e divisie en klaar te zijn voor de bekerfinale van 3 juni! En met succes! Roda kwam nog vaker voor de vijandelijke goal en stond achterin niks meer toe. In het 2e gedeelte van de 2e helft kwam dan ook de dik verdiende goals. In de 48e minuut kon Kieron Mbabazi, na een vlot lopende aanval, de bal panklaar voor de goal leggen, waar Jasper Boerkamp wel raad mee wist! 2-2! Lang duurde het niet voor de ploeg uit Leusden ook de verdiende leiding nam! In de 51e minuut kon Kieron Mbabazi een voorzet van Naoufal Arbaj in een doelpunt omzetten, 2-3! De ploeg, en ook spits Mbabazi, wilden meer goals! En die kwamen er. Mbabazi wist een loepzuivere hattrick te maken, na een fantastische assist van Badr Yaacoubi (56e minuut) en na 63 minuten spelen op aangeven van Boerkamp. 2 minuten voor tijd stond Roda nog wel onnodig een tegengoal toe, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar!

Roda kan met tevredenheid terugkijken op de 2e seizoenshelft. Al hoewel, met deze overwinning Achilles tot 2 punten genaderd is, dus wellicht had er meer in gezeten? Roda sluit de competitie in ieder geval of met het beste doelsaldo (+38), en is ook de meest scorende ploeg (63x). De laatste 7 competitie duels werden allemaal gewonnen! In totaal werden 9 wedstrijden in winst omgezet, 2 maal werd er gelijk gespeeld (beiden tegen Hoogland) en 3 nederlagen moesten worden geïncasseerd. Het vermelden waard is ook nog wel het feit dat dit seizoen alle wedstrijden in de competitie (4) tegen IJsselmeervogels gewonnen werden!

Roda’46 JO14.1 kan zich nu, met vertrouwen, gaan opmaken voor de bekerfinale op zaterdag 3 juni. Aanvang om 9 uur bij Legmeervogels in Uithoorn, met Purmersteijn als tegenstander. De spelers/supporters bus naar deze wedstrijd is inmiddels volledig vol!