RODA O17-2 wint topper

Op een regenachtig Burgemeester Buiningpark wist Roda'46 JO17-2 zich knap te revancheren met een 5-1 winst tegen directe concurrent Huizen. In de eerste seizoenshelft werd nog met 0-4 verloren van deze tegenstander dus Roda was gewaarschuwd.
Roda schoot goed uit de startblokken en kwam via Nubel el Mourabit op een 1-0 voorsprong. Huizen nam hierna het initiatief over en domineerde een groot gedeelte van de eerste helft. Vlak voor rust kwamen de bezoekers daardoor terecht op gelijke hoogte.
Met een paar nieuwe opdrachten van trainer Kyon van Heusden werd Roda de tweede helft het veld in gestuurd. Het gesprek in de rust wierp zijn vruchten af, want de ploeg ging als een trein. Ryan Achterberg zorgde met een goed geplaatsde vrije trap voor de 2-1. Daarna volgde een paar combinaties uit het boekje. Twee van deze prachtige aanvallen werden doeltreffend afgerondt door Bilal Akachar. Het mooiste doelpunt van de middag moest nog komen. Maarten Horst schoot van 20 meter de bal prachtig in het doel. Het publiek en de Roda-spelers gingen uit hun dak, wat een teamspirit!
Na 80 minuten floot de prima leidende heer Krommenhoek voor het einde van de wedstrijd. Roda'46 JO17-2 staat na 7 wedstrijden op een mooie 4e plaats in de hoofdklasse van 12 ploegen. Een puike prestatie van het enige tweede team in deze competitie.