Roda'46 JO13.3 verliest nipt in spannende pot

Vandaag een bekende tegenstander op het programma, de kampioen van de 2e fase Scherpenzeel 13.1. In die tweede fase wisten de toppers als enige van Scherpenzeel te winnen. De toppers waren dus gewaarschuwd en wisten dat het geen makkelijke pot zou worden.

Dat deze wedstrijd op het hoofdveld werd gespeeld en de vele afgereisde supporters naar ons mooie Buiningpark maakte de ingrediënten voor deze topper compleet.

Door een aantal afwezigen waren Yosri en Joshua bereid gevonden om als gastspelers mee te doen waarvoor dank. Scheidsrechter Arjen van de Belt (die een uitstekend wedstrijd floot) blies de wedstrijd in gang.

Roda begon gelijk scherp en gefocust aan de wedstrijd. Het fysieke Scherpenzeel deed ook gelijk mee en zo ontpopte zich een heerlijk gelijk opgaand hoofdveld waardig potje. Saai was het dan ook geen moment. Kansen waren er over en weer. De overigens uitstekend keepende Jasper hoefde zich ook geen moment te vervelen en stond zijn mannetje.

In de 21 minuut was daar Thijmen die over rechts de vrijheid kreeg en op het goal van Scherpenzeel  kon schieten. Zijn bal belandde echter op de paal en via de rebound op de onnatuurlijk bewegend hand van de tegenstander. Pingel. Brody legt aan en schoot hem lekker laag in de linkerhoek 1-0.

Roda wilde meer en trok de lijn door. In de 25e minuut kwam Brody aan de bal ondanks dat hij gelijk vol onderdruk stond wist hij zichzelf vrij te maken om zo oog in oog met de sluitpost van Scherpenzeel wederom in de linkerhoek te verschalken en de 2-0 te maken.

Vlak voor rust kreeg roda nog de kans op 3-0 maar een verwoestende uithaal van Yosri belande helaas op de lat en de rebound van Thijmen werd helaas geblokt door de tegenstander.

Rust

Getergd en gretig kwamen de toppers van de 13-3 uit de kleedkamer op de goede lijn van de eerste helft door te zetten. Helaas dacht Scherpenzeel daar anders over en wist het binnen 5 minuten de stand geheel om te draaien en stond het in de 35e minuut ineens 2-3.

Roda rechtte zijn rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 42e minuut werd Nick is stelling gebracht vanaf de middellijn en goed zijn snelheid gebruikte om zo de keeper te omspelen en de dik verdiende 3-3 op het scorebord te zetten.

Scherpenzeel wilde echter meer en zette nog een keer aan en maakte in de 46e minuut de 3-4. Roda legt zich hier niet bij neer en ging wederom op zoek naar de gelijkmaker. Scherpenzeel wilde hier echter niet aan meewerken en haalde het voetbal  uit de wedstrijd. Roda bleef echter wel strijden en doorzetten. In de 48e minuut wist Nick nog de paal te raken. Helaas lukte het Roda niet de dik verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Zo bleef Roda in een hele spannende en enerverende wedstrijd waar er met zijn allen keihard gewerkt is met lege handen achter.