Roda'46 JO19.1 wint topper van AFC JO19.1

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen AFC JO19.1 uitgespeeld. De ontmoeting was een paar weken eerder gestaakt toen de scheidsrechter besloot te stoppen vanwege de stormachtige wind. De winnaar van deze topper zou zichzelf terugvinden op de eerste plaats in de stand. De verliezer zou dalen naar de vijfde plek.

Met 19 minuten op de klok en met een stand van 0-0 begon de wedstrijd. AFC had het beste van het spel in de eerste helft. Dat resulteerde in een prachtig doelpunt voor de Amsterdammers, De verdediging van Leusden werd uiteen gespeeld en vanaf de rand van het strafschopgebied werd de bal prachtig ingeschoten, 0-1. Op dat moment een terechte voorsprong voor de bezoekers.

In de tweede helft kregen de talrijke bezoekers een heel ander Roda te zien. Fel en gedreven werd er nu door de Leusdense ploeg gespeeld. AFC werd naar achteren gedrukt en er kwamen kansen voor de thuisclub. Na een minuut of twintig viel de gelijkmaker. Roda wilde meer en werd daarbij geholpen door AFC. Mopperend liepen de Amsterdammers op het veld. Eén van hen besloot de scheidsrechter het een en ander toe te roepen. Toen hij daarvoor geel kreeg trapte hij uit frustratie de bal weg, wat hem nogmaals geel (en dus rood) opleverde.

Het spel werd er niet prettiger op. De strijd werd harder en harder. Roda'46 buitte de numerieke meerderheid goed uit en scoorde de 2-1. Het bleef reuze spannend, want AFC ging op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor het einde maakte een AFC-speler een domme overtreding. En omdat hij al een gele kaart had ontvangen moest ook hij vertrekken.

Door deze 'zwaarbevochte' zege staat Roda'46 nu bpovenaan de ranglijst. Er is echter nog helemaal niets beslist want de voorsprong op vijf achtervolgers is minimaal.