Roda'46 JO9.1 verslaat FC Utrecht

FC Utrecht had handen en voeten nodig om Roda'46 tegen te houden

FC Utrecht J09-1 – Roda'46 J09-1 6-7

Vandaag een mooie uitwedstrijd op het affiche voor de mannen van de 09-1. We mochten op bezoek bij Fc Utrecht 09-1. Eigenlijk is dit een team wat in de 08 competitie hoort te spelen, maar om meer weerstand op te bouwen en het fysieke spel beter onder de knie te krijgen is het team ingeschreven in de 09 competitie.

Het was dus al bekend bij de leiding dat deze jongens qua formaat niet aan ons konden tippen maar wat in het verleden al vaker is gebleken is dat er dan gelijk sprake is van onderschatting.

Vandaag was dat niet anders. We waren nog niet eens op het veld of ik hoorde de eerste al weer zeggen: zo die zijn klein. De trainer heeft geprobeerd dit gelijk de kop in te drukken en dan is het altijd maar afwachten of het gewerkt heeft.

Al snel kwam Roda op een 1-0 voorsprong maar de jongens van Utrecht lieten zich hierdoor helemaal niet van wijs brengen en binnen no time keek Roda tegen een 1-3 achterstand aan. Utrecht beschikt over allemaal technische jongens die het tempo hoog hielden in het spel. Maar naast dit technische aspect lieten onze jongens zich ook op het fysieke vlak aftroeven. Hier werd door de trainer in elke rust weer opnieuw op gehamerd. Duels aangaan en winnen. Eigenlijk heeft Utrecht de 1e 3 kwartier (er werd 4 x 15 minuten in plaats van 4 x 10 minuten gevoetbald) gedomineerd en waren onze jongens nog een beetje overdonderd door de fysieke kracht van de “kleine jongens “ en de brutaliteit die zij met zich mee droegen. Regelmatig werden uitballen en corners voor Roda gewoon opgeëist en gepakt door de spelers van FC Utrecht. Niet wetende hoe hier mee om te gaan bleven onze jongens weer verbouwereerd achter. Gaandeweg de wedstrijd gingen ook onze jongens steeds meer van zich afbijten en ook dit soort ballen opeisen. Fysiek ging Roda ook steeds beter spelen, individuele acties lukten steeds meer. Het combinatiespel liet nog wel te wensen over, maar dit had ook te maken met het felle spel van Utrecht die gelijk bovenop de man met de bal doken. Roda kwam regelmatig 1 op 1 met de keeper, maar deze keeper die qua formaat gelijkwaardig was aan ons keepte een zeer goede wedstrijd en deed ook steeds goed mee door zijn goal te verkleinen.

In het laatste kwartier ging de echte knop om bij Roda. Duels werden nog harder uitgevochten en er werd om elke centimeter gevochten. Hierdoor kon een 6-4 achterstand worden omgebogen in een 6-7 overwinning.

De overwinning is mooi, maar wat nog mooier is, is dat de jongens vandaag een paar hele mooie lessen hebben geleerd die wij hopelijk in de rest van het seizoen kunnen benutten.