RODA'46 O14-1 definitief op 2e plaats

Met een ruime overwinning op ACV Assen heeft Roda’46 JO14.1 zich definitief tot nummer 2 van de 2e divisie gekroond. Na een matige 1e helft werd uiteindelijk in de 2e helft het verschil gemaakt met een 8-2 eindstand op het scorebord. Doelpunten kwamen op naam van Naoufal Arbaj (4x), Kieron Mbabazi (3x) en Jasper Boerkamp.

Roda had vanaf de aftrap de overhand en dit resulteerde al na 3 minuten spelen in de openingstreffer. Casper Welmers had vanuit de laatste linie een geweldige pass in huis waarmee hij Kieron Mbabazi alleen voor de keeper kon zetten, om de 1-0 binnen te werken. Helaas wist de rood-zwarte ploeg uit Leusden de overhand niet te houden. De ploeg uit Assen kwam in de wedstrijd en werd sterker en sterker. De Leusdenaren speelden niet zoals je dat van hen kan verwachten. Dit resulteerde dan ook in een achterstand: in de 13e minuut kon ACV de gelijkmaker scoren na een fout in de defensie, en 7 minuten later was het Assen die die 1-2 maakte. Gelukkig wist de ploeg van trainer Van Dijk zich te herpakken, om alsnog met een voorsprong de rust in te gaan. Jasper Boerkamp kon in de 28e minuut weer gelijk maken na goed voorbereidend werk van Mbabazi. Naoufal Arbaj wist op slag van rust de voorsprong binnen te schieten, nadat hij samen met Mbabazi alleen op de keeper af kon, die vervolgens niet zelfzuchtig was en de bal opzij schoof om Arbaj eenvoudig in scoringspositie te brengen.

Na rust kwam Roda duidelijk sterker uit de kleedkamer, om uit te lopen tot een zeer ruime marge. Kansen voor de gasten waren er niet meer, en de gastheren speelden de ene naar de andere aanval bij elkaar. Naoufal Arbaj verdubbelde na 43 minuten spelen de marge op aangeven van Jasper Boerkamp. In de slotfase kwamen de goals pas echt op gang, en ze waren van grote schoonheid! In de 58e minuut maakte Mbabazi de 5-2 na een splijtende pass van Luca Jansen. Ook de 6-2 kwam op zijn naam, nadat hij de bal ontving van Arbaj, schoot hij uit de draai hard en hoog binnen. De 7-2 en 8-2 kwamen op naam van Arbaj, nadat in beide gevallen de bal panklaar voor de goal werd gelegd door respectievelijk Mbabazi en Boerkamp.

Met deze overwinning is de 2e plaats definitief voor de ploeg uit Leusden.

Volgende week staat in Enschede de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen om het programma. Weliswaar om den keizersbaard, word om 10.30 uur afgetrapt tegen kampioen Achilles.