RODA'46 O14-1 is bezig met goede serie

Na een overwinning in Assen zaterdag, is de ploeg inmiddels 9 wedstrijden op rij ongeslagen, waarvan de laatste 3 competitie wedstrijden gewonnen werden. De wedstrijd is Assen, tegen ACV, betrof een inhaalduel, nadat sneeuwval enkele weken geleden roet in het eten gooide.

De eerste 10 minuten van het duel waren afwachtend van de Leusdenaren. De lastig te bestrijden ploeg uit Assen liet weinig toe, en probeerde zelf regelmatig gevaarlijk te worden via hun snelle spitsen. Grote kansen waren er voor beide doelen niet in de openingsfase. Uiteindelijk kon Roda toch vrij snel in hun eigen spel komen en nam de wedstrijd in handen. Vele grote kansen volgden, maar telkenmaal stond de sluitpost in de weg, of ontbrak de scherpte, waardoor het lang 0-0 bleef. De 0-1 kon niet uitblijven, en met nog 1 minuut te spelen in het eerste bedrijf was het eindelijk raak. Na een vlot lopende aanval stond Jasper Boerkamp ineens alleen voor de doelman, en kon van dichtbij eenvoudig afwerken. Een zeer verdiende voorsprong met een groot aantal kansen voor, en geen enkel tegen.

Na rust mocht Yosri El-Amry, voorwaartse van de JO14.2, zijn debuut maken, en deed dit na behoren! Roda kreeg het echter lastiger in het 2e bedrijf en kwam onder druk te staan. Kansen voor de rood-zwarte ploeg om de marge te verdubbelen waren er zeker, maar ook Assen drong aan. In de 57e minuut volgde dan ook de gelijkmaker. Maar Roda liet direct weer zien enkel met 3 punten genoegen te nemen. En de voorsprong kwam er! Een vrije trap op de eigen helft van Nout, leek op niets uit te lopen. Echter kon spits en topscorer Kieron Mbabazi de bal ontfutselen en via de vleugel richting de goal snijden. Oog in oog met de doelman schoot hij strak over de grond in de verre hoek beheerst binnen! 1-2! Doelman Tim van de Kamp voorkwam in de absolute slotfase dat ACV opnieuw gelijk kon maken. Een hard afstandsschot ging via zijn vingertoppen en de lat over de goal.

Al met al weer een hele terechte overwinning voor de ploeg van trainer Timo van Dijk, maar zeker in de eerste helft had er met meer goals afstand genomen moeten worden van deze taaie tegenstander. Met deze overwinning is de 2e positie in de 2e divisie verstevigd, maar de achterstand op de nummer 1 is nog erg groot. Komende zaterdag wacht op het Burgemeester Buiningpark de altijd spannende wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Aanvang 13.00 uur.