RODA'46 O17-1 ook volgend jaar in divisie 4

Door een geweldige overwinning tegen SV Houten O17.1 speelde Roda’46 O17.1 zich afgelopen zaterdag veilig en verzekerde zich van nog een jaar divisie 4 voetbal. Hiermee blijft RODA’46 O17-1 het hoogst spelende team binnen de jeugdopleiding van RODA’46.

Natuurlijk is dit een prestatie van formaat waar iedereen aan het begin van het seizoen voor getekend zou hebben maar die niet zonder slag of stoot tot stand kwam. Dat de O17 in zowel de najaarscompetitie als de voorjaarscompetitie stand heeft weten te houden is een groot compliment waard voor zowel de spelers van O17-1 (regelmatig aangevuld met spelers uit 17-2 en 16-1), de trainers Michael Zandvoort en Alex Bauwens en natuurlijk de teamleider Hans Peter Kok.

Najaarscompetitie

In de najaarscompetitie eindigde Roda’46 op de 4de plaats, met prachtige overwinningen op onder andere Fortuna Wormerveer, DEM en kampioen Waterwijk.

Voorjaarscompetitie

In de voorjaarscompetitie startte Roda’46 goed met een 1-3 overwinning op PVCV O17.1. Vervolgens ontstonden de eerste obstakels op de weg. De nederlaag tegen BVO Willem 2 was ingecalculeerd maar de thuisnederlaag tegen IJsselmeervogels was zuur en onnodig. De nederlaag bij UDI was vervolgens pijnlijk als je de betere ploeg bent met een speelwijze waar de tegenstander geen raad mee weet. Na de verliespartij tegen Westlandia hadden spelers en staf een week rust en werden de koppen spreekwoordelijk leeg gemaakt. Vervolgens werden die lege koppen bij elkaar gestoken en werd er gekeken hoe we de rest van de competitie zouden gaan vervolgen. Er werden aanpassingen gedaan in de speelwijze.  Nadat de aanvoerder de club midden in het seizoen verliet  werd de aanvoerdersband om de arm van Steyn Kok geschoven en werd Sepp van Weert van de 17.2 toegevoegd aan de kern van de 17.1.

De eerste wedstrijd na deze korte break was de spectaculaire 4-4 tegen Houten. Na een 3-1 voorsprong gaf Roda’46 het toch nog onhandig weg. De wedstrijd erna was de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels. Roda’46 kwam verdiend op 0-2 voor maar IJsselmeervogels kwam terecht terug tot 2-2. Uiteindelijk schoot Daan Bakker uit een voorzet van “capi” Steyn Kok de 2-3 binnen, vervolgens was het IJsselmeervogels die bij de laatste corner 3-3 maakte. Waar Roda’46 zes punten had moeten hebben waren het er maar twee. Hierna volgde wedstrijden tegen Willem 2, UDI en Westlandia, die allemaal werden verloren. Door deze resultaten stond RODA met 5 punten uit 10 wedstrijden op de laatste plaats.

Hierna rechtte de O17.1 van Roda’46 fenomenaal de rug. Door 2 overwinningen op rij tegen directe concurrent Quick’20 voegde RODA 6 punten toe en had Roda’46 opeens de beste papieren voor directe handhaving. De wedstrijd tegen Houten afgelopen zaterdag was daarvoor beslissend. Bij winst was de ploeg 1 wedstrijd voor het einde safe.

De eerste helft tegen Houten was het aftasten van beide ploegen. Onbewust was er wat spanning in de beentjes geslopen maar dit had geen grote gevolgen. Na rust lukte het Roda om fases te domineren en veel kansen te creëren. Twee keer vond Cesur “Toeter” Arslan de prima keepende doelverdediger van Houten op zijn weg maar bij de 3de keer schoot “Toeter” heerlijk raak. De ontlading was er al maar de spelers wisten dat er nog niets zeker was. Uiteindelijk was het O16 speler Sam Alderwish die de 0-2 binnen schoot, wat tot opluchting leidde op de Roda’46 bank. Helaas kon Roda’46 niet rustig naar het einde spelen door dat Houten de bal nog 1 keer achter Julius Richardsen wist te schuiven. Houten was weer in leven en dat leverde in de eindfase nog paar spannende minuten op, uiteindelijk floot de scheidsrechter na 4 minuten blessuretijd af en had Roda’46 O17.1 zich veilig gespeeld en was handhaving in divisie 4 een feit.

Aankomende week zal Roda’46 de competitie afsluiten tegen PVCV, tijdens deze wedstrijd zal afscheid genomen worden van het bewogen maar immer nooit saaie seizoen en vertrekkende spelers.

Samenvattend kan dit seizoen toch beschreven worden als volgt : “Aantal keer verslagen, we liepen tegen obstakels, verloren geen hoop en deden het uiteindelijk samen”.