Ruime overwinning O14-1 in Groningen

Na een lange reis, heeft Roda 14.1 de verste uitwedstrijd van dit seizoen met ruime cijfers gewonnen. Net als het thuisduel werd GVAV Rapiditas met 8-1 verslagen. In Groningen lied Roda al vanaf minuut 1 weinig heel van de tegenstander en kon al binnen een kwartier de wedstrijd in het slot gooien.

De rood-zwarte moesten in dit duel een 3-tal spelers missen, maar vond aanvulling in Thijn Lindemulder (13.1) en Yosri El-Amry (14.2), die beide een sterk duel speelden.

Vanaf de aftrap was de ploeg uit Leusden heer en meester. GVAV zakte uit en probeerde via de counter gevaarlijk te worden, maar slaagde daar eigen geen enkele keer in. Roda kon de ene naar de andere aanval opzetten en de tegenstander volledig onder druk houden. Al na 8 minuten spelen resulteerde dit in de openingstreffer. Kieron Mbabazi legde de bal panklaar voor de goal, waar Stijn de Ruig binnen kon tikken. De 0-2 kon bijgeschreven worden in de 11e minuut. Luca Jansen had een geweldige steekpass in huis waarmee hij Jasper Boerkamp kon bereiken, die vervolgens eenvoudige de bal langs de keepster kon schuiven. Een minuut later was de wedstrijd eigenlijk ook gelijk gespeeld. Wederom was het Boerkamp die kon scoren, dit maal op aangeven van Kieron Mbabazi. Even stokte de doelpunten machine van Roda weer, maar voor rust werd de score alsnog verder uitgebouwd. Na 32 minuten spelen konden de handen weer op elkaar. Kieron Mbabazi kon aantekenen voor zijn 50e doelpunt dit seizoen nadat hij de bal ontving van Jasper Boerkamp. Wederom was er slechts een minuut nodig voor de volgende goal, assist nummer 2 van Boerkamp en doelpunt nummer 2 van De Ruig.

Na rust was de opdracht voor de ploeg van trainer Van Dijk om op zoek te gaan naar een monsterscore. Maar dat zat er helaas niet in. De ploeg kreeg het in het zonnige en warme noorden niet voor elkaar om een versnelling bij te schakelen. Wel kon het rustig de bal van voet naar voet laten gaan, zonder gevaar van de tegenstander te hoeven duchten. Uiteindelijk kwamen ook de doelpunten weer op gang. Kieron Mbabazi had er zin in en schoot tot 2-maal toe met een vlammend en verwoestend schot raak om zo zijn hattrick te maken deze middag, in minuut 53 en 54. Ook Jurre ‘T mannetje mocht nog een duit in het zakje doen. In de 57e minuut zag Jasper Boerkamp dat hij net bij de 16 vrij stond, en kon vanuit die positie de verre hoek vinden. De Groningers deden in de slotfase nog wel wat terug, nadat hun recept toch eenmaal slaagde.

Doordat Buitenboys gelijk speelde tegen Achilles is het kampioenschap beslist in het voordeel van laatst genoemde, maar is Roda wel uitgelopen op nummer 3 Buitenboys en heeft de 2e plaats nu stevig in handen met nog 2 speelronden voor de boeg. Aanstaande zaterdag staat er thuis een oefenwedstrijd tegen sv Hoofddorp op het programma. Een week later, op 6 mei, staat de halve finale in het bekertoernooi op het programma. Tegenstander is dan, in Amsterdam, DTA Fortius. Op 13 mei gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen ACV Assen.