Ruime overwinning RODA O14-1

Roda’46 JO14 heet bij en tegen Buitenboys, in Almere, een ruime overwinning geboekt. Na 70 minuten spelen stond een 1-5 eindstand op het scorebord. Daags na het behalen van de halve finale in het bekertoernooi heeft Roda daarmee een lange ongeslagen status vervolg gegeven. Doelpunten werd gescoord door Ilyas (2x),  Jasper, Kieron en Jurre.

De wedstrijd kwam meteen los, en al na 1 minuut spelen kwam de ploeg uit Leusden op voorsprong. Ilyas Razik verstoorde de opbouw van de tegenstander goed, kon de bal ontfutselen, en aantekenen voor de 0-1. Roda hielt daarna de overhand, speelde diverse kansen bij elkaar en gaf aan de andere kant weinig weg. De verdubbeling van de score liet lang op zich wachten, maar een geweldige combinatie tussen Ilyas Razik en Stijn Westerhof leidde in de 30 minuut tot de 0-2. Op aangeven van laatst genoemde kon Jasper Boerkamp aantekenen voor deze goal. Buitenboys wist een minuut later nog wel wat terug te doen, na een foutje in de defensie. Dit betekende een 1-2 ruststand.

De 2e helft stond in het teken van een onverstoorbaar Roda, dat voetbalde zoals je dat van het rood-zwart mag verwachten. Vele aanvallen, mooie combinaties en prachtige kansen volgden elkaar op. Een ruime overwinning kon dan ook niet uitblijven. Na 58 minuten spelen was het Kieron Mbabazi die, wederom, door Stijn Westerhof werd weggestuurd. Hij verschalkte op snelheid 3 verdedigers en de doelman, om vervolgens een leeg doel te treffen om de 1-3 binnen te werken. Nog geen 2 minuten later kon Jurre ‘T Mannetje aantekenen voor de 1-4. Na opnieuw een geweldige aanval zorgde Naoufal Arbaj met een mooi hakballetje voor de assist. De laatste goal viel in de 67 minuut. Wederom ging de bal op hoog tempo van voet naar voet, waarna uiteindelijk Jurre ‘T mannetje Ilyas Razik in scoringspositie kon brengen, die met een bekeken lobje de eindstand op 1-5 zette.

Komende week staat er wederom een midweekse wedstrijd op het programma. Woensdag komt hekkensluiter DOVO op bezoek op het Burgemeester Buiningpark voor een inhaalduel. Met de overwinning op Buitenboys is Roda’46 JO14.1 gestegen naar de 3e positie op de ranglijst, en komende woensdag kan zelfs de 2e plek gepakt worden!