Ruime overwinning RODA'46 O18-1

Roda’46 JO18-1 heeft een goed resultaat gehaald door Kampong JO18-1 met ruime cijfers te verslaan: 7-0. Bij rust stonden de roodhemden al met 3-0 voor en uiteindelijk werd de puntloze hekkensluiter op een ruime nederlaag getrakteerd door nog vier doelpunten in het laatste bedrijf.

Kampong trok een muur op en Roda’46 ging erg volwassen om met de inzakkende tegenpartij. De bal werd geduldig verplaatst van kant naar kant om een opening te zoeken in de as. Na een klein half uur opende Norendly de ban door een voorzet van Gabor tot 1-0 te promoveren. Noak had zijn ploeg daarvoor op gelijke hoogte gehouden door een één-tegen-één-duel onschadelijk te maken, uit één van de spaarzame uitvallen van de bezoekers.

Nog voor rust verruimden Steyn (2-0, assist Sam) en Ynze (3-0, assist Afaan) de tussenstand. Na de hervatting duurde het een tijdje voor er gescoord werd. Sepp benutte een buitenkansje door een vrije trap van Gabor om te zetten in 4-0. Daarna ging het hard: Pepijn trof mooi doel na een pass van Mylan (5-0). Gabor maakte er 6-0 met een prachtig schot van afstand. Het slotakkoord was van Sepp, die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Ook mooi dat Robin van JO17-1 zijn debuut maakte door ruim een kwartier voor tijd in te vallen in de achterhoede. Door de zege sluit Roda’46 aan bij de middenmoot en gaat het komende zaterdag op bezoek bij PVCV JO18-1.