Sneu verlies Roda’46 JO19.1 van Cambuur

De klok stond op al op 90 minuten toen SC Cambuur Leeuwarden JO19.1 (terecht) een strafschop kreeg van de uitstekend leidende scheidsrechter. De toegekende penalty werd feilloos ingeschoten. Daarmee werd het 0-1 voor de Friezen, terwijl iedereen zich al had verzoend met de 0-0.

Roda’46 was verdedigend ingesteld tegen de hoog geklasseerde tegenstander. Met vijf man in de achterhoede werd FC Cambuur bestreden. Hierdoor kreeg de ploeg uit Leeuwarden weliswaar een veldoverwicht, maar tot uitgespeelde kansen kwam het bijna niet. In de beginfase werden de bezoekers een keer gevaarlijk met een kopbal tegen de paal, maar daar bleef het bij. Pas tegen het einde van de sportieve wedstrijd  zette Cambuur wat meer druk en kwamen er kleine mogelijkheden.

Qua kansen zette Roda’46 daar weinig tegenover. De voorwaartsen hadden weinig in te brengen tegen de Friese verdediging. Slechts uit standaardsituaties kon de ploeg van Jeroen de Zwaan enig gevaar stichten.

En dus leek het op 0-0 uit te draaien, totdat in de laatste minuut de strafschop werd benut.