Spectaculaire comeback JO17-1

Roda’46 O17.1 heeft de terugwedstrijd gewonnen van KVV Quick’20 met 6-3, dit was na 10 minuten niet de verwachting….

Roda’46 startte slap waardoor Quick binnen 10 minuten naar 0-3 kon uitlopen, dit waren allemaal persoonlijke foutjes wat Quick’20 goed afstrafte. Na de 1-3 van Norendly Martis (assist Rishen Lodriquez) zette Roda’46 de schouders eronder en bleef het door drukken. Uiteindelijk via een treffer van aanvoerder Guy Mess (assist Rishen Lodriquez) bereikte Roda’46 met een 2-3 achterstand de rust. Roda’46 wist wat het te doen stond in de 2de helft en wist ook dat het mogelijk was om deze achterstand om te buigen, dit hebben de spelers namelijk al vaker gedaan…

Daardoor startte Roda’46 vol energie aan de 2de helft wat al snel resulteerde in de gelijkmaker van Thomas Bos (assist Daan Bakker), op het moment dat hij op de goal afdribbelde viel alles stil waarna hij raak schoot en er weer een geluidsexplosie van de kant met supporters en in het veld volgende. Roda’46 O17.1 had het toch weer geflikt en wist nu dat er meer te halen viel. Uiteindelijk was het Rishen Lodriquez die de verdiende 4-3 op het bord zette vanuit een assist van Thomas Bos. Hierna liet Roda’46 het er niet bij zitten en zette door, de 5-3 kwam weer op naam van Rishen Lodriquez (assist Norendly Martins) en de 6-3 werd gemaakt door Ramin Hosseinian (assist Rishen Lodriquez), die samen met Sieb Doornebal na lang blessureleed weer hun eerste wedstrijd minuten maakte. Roda’46 kreeg nog kansen via Sepp van Weert en Cesur Arslan maar helaas gingen deze er niet in.

Als deze overwinning samengevat moet worden kan dat maar met 1 woord: teamprestatie. Hoe deze groep spelers elke week met elkaar traint maar ook met elkaar optrekt is fantastisch om te zien. Nieuwe spelers zijn geweldig opgevangen in de groep en iedereen heeft een aandeel in de prestaties. Als je dan met elkaar een 0-3 achterstand om buigt tegen het sportieve maar wel sterke Quick’20 dan laat je wel zien als groep wat je kan.

Komende week heeft Roda’46 O17.1 geen wedstrijd door het wegvallen van DWS in deze competitie, daarna volgt de kraker tegen Houten waar al menig wedstrijd tegen gespeeld is.