Uitstekend Roda’46 JO18-1 verslaat PVCV

VLEUTEN - Zaterdag 26 november 2022

Roda’46 JO18-1 trekt de goede lijn van de laatste weken door. Op bezoek bij PVCV JO18-1 werd met 0-3 gewonnen en daar was weinig op af te dingen. Hoewel de roodhemden de thuisploeg lang in leven hielden, werd in de slotfase toch uitgelopen naar een ruime overwinning. Een knappe zege, want thuis wonnen de Leusdenaren net voor tijd met 2-1, terwijl een gelijkspel verdiend was geweest. De roodhemden hadden het destijds vooral moeilijk met de fysieke spelers van de Vleutense formatie.

Vanaf de aftrap hadden de roodzwarten het overwicht en de controle over het duel. Het veldspel was verzorgd en de bal werd veel van kant naar kant gespeeld, waarbij Daan en Stan (in de eerste helft) en Daan en Gijs (in de tweede helft) de middenvelders vanuit de opbouw veelvuldig voerden. Dit leverde al snel diverse kansen op, maar Christopher en Sem stuitten op de Vleutens doelman. Ook Mats schoot vanuit de tweede lijn naar de hoek, maar de keeper lag wederom dwars. Na ruim twintig minuten was het toch raak. Ynze verzond een goede pass in de diepte naar Jelle, die met een prachtige beweging bij zijn tegenstander wegdraaide en als beloning alleen op de doelman af kon gaan. Hij schoof de bal keurig in de verre hoek: 0-1.

Slechts vijf minuten later kreeg PVCV een uitgelezen mogelijkheid om naast Roda’46 te komen. Een discutabele penalty volgde, doordat een speler van PVCV de bal tegen de arm van een teamgenoot aanschoot. De scheidsrechter beoordeelde dit als een handsbal van een Roda-speler. Dennis zette dit recht door de inzet van de Vleutense aanvoerder knap uit de hoek te boksen. De doelman behield daarmee de voorsprong voor zijn ploeg met een schitterende safe.

In de tweede helft had Roda’46 een wat lastigere fase, waarbij PVCV wat vaker de aanval zocht. Zonder veel grote kansen te krijgen, drong de thuisploeg wel meer aan. Roda’46 kwam er echter steeds beter in, waardoor er weer kansen te noteren waren voor de Leusdenaren. Rick, Christopher en Sem waren dicht bij een doelpunt. De bal wilde er niet in en het was weer Dennis die een inzet op de lijn knap onschadelijk kon maken. Daarna volgden kansen voor de bezoekers, waarbij Christopher - na een goede actie van Sem aan de rechterkant - vrijgespeeld werd in de zestien. Hij schoot ruim een kwartier voor tijd de bevrijdende treffer achter de doelman van PVCV: 0-2.

Twee minuten voor tijd maakte Noach - in zijn derde wedstrijd na zijn blessure - aan alle onzekerheid een eind door de 0-3 te maken, na goed storen op het middenveld. Hoewel Roda’46 het lang spannend hield door het duel niet eerder te beslissen, was de overwinning zeer verdiend. Koploper Helmond Sport JO18-1 verloor met 1-0 van Kampong JO18-1. Daardoor neemt Roda’46 de tweede plek van de Helmonders over. En heeft het met 23 punten slechts een punt minder dan de nieuwe koploper, Fortuna Sittard JO18-1. Met nog twee wedstrijden te gaan (tegen Kampong en De Meern JO18-1), blijft het onverminderd spannend in de top van de vijfde divisie B. De eerstvolgende tegenstander is Kampong. Daarna sluiten de roodhemden de najaarsreeks af tegen hekkensluiter De Meern JO18-1, dat net als Houten JO18-1 degradeert uit deze klasse.

Zie de stand: Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)

Bij de foto: Daan van Laarschot in actie tijdens de wedstrijd RODA - Helmond Sport