Valse start JO14-1

De JO14.1 heeft aan het openingsduel van de voorjaarscompetitie in divisie 2D geen punten overgehouden. Op een zeer nat sportpark Burgemeester Buiningpark stond na 70 minuten spelen een 2-4 eindstand op het scorebord tegen promovendus Achilles Enschede.

Trainer Timo van Dijk kon in deze wedstrijd geen beroep doen op aanvaller Naoufal Arbaj. Verdediger Dennis van Druten is na enkele maanden blessureleed weer op de weg terug, maar dit duel kwam voor hem nog te vroeg. Thijn Lindemulder (JO13.1) was bereid gevonden de selectie aan te vullen.

In de openingsfase was het van beide kanten wat aftasten. Roda’46 was weliswaar meer aan de bal, maar maakte te vaak niet de juiste keuzes, waardoor kansen uitbleven. Voor het doel van Van de Kamp kwam vanuit de gasten geen gevaar. Rechtsback Beukers kon meerdere malen voor de vleugel opstomen en via daar de bal voor de goal te kunnen brengen. Na een kwartier spelen was hij er wederom vandaar. Echter werd hij vlak voor de vijandelijke 16 onreglementair gestopt. De toegekende vrije trap kon door Beukers zelf voor de goal geslingerd worden. Bij de 1e paal kon Jasper Boerkamp de afgemeten bal binnenkoppen, 1-0!

Maar het kan snel gaan: een minuut later konden de bezoekers uit Enschede al weer gelijk maken na zwak verdedigen van de Rood-zwarte ploeg. En weer een minuut later kwam Roda’46 zelfs op achterstand. De dienstdoende scheidsrechter zag aanleiding de bal op de 11 meter stip te leggen: 1-2.

De Leusdenaren moesten op zoek naar de gelijkmaker, maar echt lekker in hun spel kwamen ze niet. In de 29e minuut ging het (wederom) fout  in de omschakeling, en werd de schade nog groter: 1-3, tevens de ruststand.

Roda’46 kwam duidelijk anders uit de kleedkamer. Het werd eenrichtingsverkeer op weg naar de aansluitingstreffer. Na meerdere grote kansen, kon uiteindelijk na 45 minuten de 2-3 gescoord worden. Wederom was het Beukers met de assist. Hij wist, na een mooie aanval, de voor de goal te slingeren alwaar Ilyas Razik het net wist te vinden. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het gelijk was niet aan de zijde van de thuisploeg. Vele kansen volgde, maar uiteindelijk was het wederom een omschakel moment waaruit Achilles vlak voor tijd de wedstrijd in het slot wist te gooien.

Achilles speelde met vijf (!) spelers uit de O15 leeftijdscategorie. Volgens vertegenwoordigers van Achilles Enschede zijn dit allemaal spelers die op basis van biologische dispensatie en met toestemming van de KNVB in de O14 mogen spelen.