Verdiende zege in inhaalduel voor JO18-1

AMSTERDAM - Roda’46 JO18-1 heeft de inhaalwedstrijd tegen Zuidoost United JO18-1 met 1-4 gewonnen. Op woensdagavond 1 februari mocht de afgelaste wedstrijd van zaterdag 14 januari ingehaald worden, nadat de weergoden halverwege januari roet in het eten hadden gegooid. In een fysiek zware wedstrijd wonnen de Leusdenaren verdiend.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Roda’46 aan de bak moest tegen de Amsterdammers. Op een winderig hoofdveld in de Bijlmer was het de thuisploeg die fel startte en de duels niet schuwde. De roodhemden moesten daar aan wennen, want het moest snel handelen om onder de druk uit te blijven. Dat lukte gaandeweg de eerste helft vorderde steeds beter en de slordigheden gingen er steeds meer uit. Dit resulteerde na dertien minuten in een uitstekend doelpunt van Noach, die schuin van het doel vrij werd gespeeld en de bal met een krul achter de Amsterdamse keeper schoot. Hij zette Roda’46 snel op 0-1.

De bezoekers bleven de betere ploeg, maar wisten lang niet veel kansen te creëren. In de eindfase van de eerste helft lukte dat wel steeds beter. Eerst werkte Daan vijf minuten voor de rust de bal achter de doelman: 0-2. Hij promoveerde een goede voorzet van Christopher tot doelpunt. Sem leek zijn team in de slotminuut van de eerste helft op 0-3 te zetten. Maar alleen voor de Amsterdamse keeper wipte hij de bal over het doel heen.

Net na de rust kwam de 0-3 alsnog op het scorebord te staan. Christopher werd door Noach bereikt en bracht de marge weer op drie doelpunten in het voordeel van de Leusdenaren. Een kwartier voor tijd deed de thuisploeg wat terug door een strafschop te verzilveren: 1-3. Veel meer kansen heeft Zuidoost United in deze wedstrijden niet gehad. Het was een rustige avond voor Dennis. In de slotfase werd de marge weer vergroot naar drie doelpunten verschil. In eerste instantie stoorde Pepijn goed op de keeper, waarna hij de bal niet goed wegkreeg. Rick profiteerde daar uiteindelijk van door de eindstand te bepalen op 1-4.

De overwinning op Zuidoost United was al de derde op rij, waardoor Roda’46 zich samen met PVCV JO18-1 aan kop nestelt. Met op de hielen de tegenstander van komende zaterdag: Kampong JO18-1. In Utrecht wordt deze oude bekende uit de vorige poule bestreden; het duel vangt aan om 16:30 uur.