Zwaarbevochten overwinning van MO20

LEUSDEN -  zaterdag 5 november 2022

Na in de 1e fase kampioen te zijn geworden in de 2e klasse mochten de gepromoveerde MO-20 meiden  afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd spelen in de 1e klasse. Tegenstander was Victoria die vorige week nog met 4-0 gewonnen had van CSW.

Beide teams hadden overduidelijk hun zinnen gezet op een overwinning en dat leverde een boeiende wedstrijd op. Na 5 minuten kwam de eerste doelpoging van Victoria, maar Iris K. zorgde voor een goede redding. Na 10 minuten was er een kans voor Roda. Het schot van Jaimy werd echter via de keeper tot corner verwerkt.

Na 15 minuten was het Victoria die een beetje tegen de verhoudingen in 0-1 maakte uit een mooi ingeschoten vrije trap.

Het spel ging in rap tempo heen en weer en leverde voor beide teams de nodige mogelijkheden op. Grote kansen volgden voor Danielle en Saskia, maar deze gingen net naast en over. Ook Victoria had kansen op een doelpunt onder andere uit een vrije trap en door een speelster die vrij voor het doel van Iris K. op dook.

Lang bleef het 0-1 tot Iris v E. vlak voor rust de gelijkmaker scoorde. Even later kreeg Iris zelfs nog een enorme kans maar  tot grote opluchting van Victoria werd deze kans niet verzilverd en mochten beide teams gaan rusten met 1-1 op het scorebord.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was namelijk met veel kansen over en weer waarbij de grootste kansen voor Roda waren. De vermoeidheid leek bij Victoria te zijn toegeslagen. Na 60 minuten werd een mooi genomen corner van Suze, geheel passend bij het beeld van de wedstrijd, door Lina in de goal gewerkt. Niets leek een zege voor RODA nog in de weg te staan. Toch was het Victoria die uit een goed ingeschoten vrije trap weer langszij kwam (2-2).

Daarna echter volgde een penalty voor Roda, die door Martine, onhoudbaar voor de keeper,  hard in de hoek werd geschoten (3-2). En na bijna 85 minuten was het weer Martine die scoorde en de deur helemaal dicht gooide voor Victoria.

Vlak voor het eind werd het nog even spannend toen Victoria nog twee hoekschoppen kreeg.  Maar de eerste werd overgeschoten en de tweede was een prooi voor de geweldig keepende Iris.

Het geweldige teamwork en de bezielende leiding van Chris resulteerde in een mooie en verdiende 4-2 overwinning.