GENIETEN ZONDAG VAN RODA’46 BIJ WINST OP sv DIOS

Roda trainer Frank Corba in opperste concentratie zondag voor de wedstrijd bij DIOS.

De zondagvoetballers van Roda’46 1 speelden zondag in Nieuw-Vennep tegen DIOS een uitstekende wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerden onze mannen de wedstrijd. Met goed combinatiespel werd DIOS onder druk gezet.

Marijn van Daatselaar scoort de 1-0

Hij had er zichtbaar heel veel zin in: Marijn van Daatselaar. Al in de eerste minuten van de wedstrijd stichtte de middenvelder gevaar voor het doel van DIOS. Dat resulteerde in de 16e minuut in een doelpunt van Neal Kooij. Echter tot verrassing van vriend en vijand keurde de scheidsrechter de treffer om onduidelijke reden af.

Roda’46 ging niet bij de pakken neerzitten en bleef de bovenliggende partij. Waar de Leusdenaren lustig combineerden kon de thuisclub slechts met enkele lange ballen richting Rodadoel iets terug doen. In de 35e minuut werd het goede spel van Roda beloond. Marijn van Daatselaar ging alleen op avontuur, omspeelde enkele spelers van DIOS en tikte bal knap langs de doelverdediger van de geel-blauwen.

Dat het zo lang duurde voordat Roda scoorde lag bepaald niet aan de Leusdense spelers. De doelman van sv DIOS, Rinse Klinkenberg, groeide uit tot de beste speler van het veld. Met fabelachtige reddingen hield hij zijn ploeg lang op de been.

Toch kwam Roda’46 op slag van rust op een 2-0 voorsprong. Neal Kooij scoorde het doelpunt, nu telde de goal wel. Neal werd in het strafschotgebied op maat bediend en rondde knap af. Deze 2-0 betekende tevens de ruststand.

Roda’46 loopt na rust uit naar een 4-0 voorsprong

In de pauze twijfelde niemand nog aan een foute afloop van de wedstrijd, daarvoor was Roda’46 te sterk. Maar ja, hadden wij niet ieder in de rust ver voorgestaan?

De spelers van Roda’46 maakten in de tweede helft geen fout en hielden de tegenstander onder druk. In de 50e minuut werd het 3-0 door een sterk doelpunt van Davor Lambregts. Toen Mozes Hoppenbrouwer in de 58e minuut de 4-0 op het scorebord liet plaatsen was de wedstrijd wel beslist. Later werd nog een zeer fraai doelpunt door Mozes wegens buitenspel afgekeurd, maar dat mocht de pret niet drukken.

In de slotfase scoorde DIOS nog tweemaal. De 4-1 in de 82e minuut kwam uit een strafschop. Na een lichte overtreding in het strafschopgebied van invaller Rick van Empelen ging de bal op de stip. DIOS maakte geen fout en het doelpunt was een feit. In de 90e minuut werd het zelfs nog 4-2.

Na afloop baalde Rodadoelman Micha Claassen enigszins. “Ik was zo dichtbij een cleansheet, maar helaas mocht het vandaag ook niet zo zijn. “Ik was er al een paar keer heel dichtbij”, aldus Micha die toch snel weer een brede glimlach tevoorschijn toverde.

DIOS goede gastheren

Het was zondag goed toeven op het sportpark van DIOS. De ontvangst van de spelers, stafleden en supporters was heel hartelijk. Natuurlijk kwam dit ook wel door het mooie weer, maar er was deze middag van niemand een wanklank te horen. De sfeer was uitstekend. Zo hoort het ook!

De omroeper van dienst van DIOS had zich goed in Roda’46 ingeleefd. Hij vertelde o.a. over een stukje geschiedenis van onze vereniging en ging zelfs zover in de tijd terug tot het verzamelen van de spelers bij het café van Tinus van de Pol aan de Zwarteweg in het toenmalige Hamersveld. Heel bijzonder allemaal, maar wel geweldig om te horen.

Bijzonderheden

Roda’46 speelde zondag met de volgende spelers: Micha Claassen, Ethan van Zwol, Daan van Laarschot, Marten Tolboom, Danny van Barneveld, Morten Endert, Davor Lambregts (69 Rick van Empelen), Marijn van Daatselaar, Rick Matijssen, Mozes Hoppenbrouwer, Neal Kooij (69 Marc Groen). Stefan Houtveen werd niet ingebracht.

Doelpunten: Marijn van Daatselaar 1-0, Neal Kooij 2-0, Davor Lambregts 3-0, Mozes Hoppenbrouwer 4-0.

Scheidsrechter: Essaghir uit Den Haag

Opmerking: DIOS doelman Rinse Klinkenberg speelde een hele sterke wedstrijd en voorkwam een grote nederlaag van zijn ploeg. Ondanks de vier tegendoelpunten een groot kompliment naar de goalie van DIOS.

Zondag thuis tegen Aalsmeer

Aanstaande zondag speelt Roda’46 1 de één na laatste thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. Zet de datum van 14 april 2024 maar vast in je agenda en kom zondag naar het Burgemeester Buining Park om de wedstrijd de bekijken.