MARC GROEN BRENGT RODA’46 NAAR GROTE ZEGE OP FC AALSMEER

Marc Groen scoorde 5x in één helft tegen FC Aalsmeer

Toen Marc Groen in de 20e minuut de 3-0 scoorde tegen FC Aalsmeer was dat een hele snelle onvervalste hattrick. Eentje voor in de geschiedenisboeken van Roda’46. Maar voor de rust scoorde Marc nogmaals twee doelpunten en bracht zijn- en Roda’s totaal op vijf in deze wedstrijd. Nog meer vermeldingen voor de geschiedenisboeken van Roda’46.

Roda’46 heeft geen kind aan FC Aalsmeer

Na het “openingsdoelpunt” van de pupil van de week Kasper Schurink, was het verder aan spits Marc Groen om “echte” doelpunten voor Roda te scoren. Dat lukte geweldig deze middag.

Roda’46 speelde gedreven en gaf de gasten uit Aalsmeer geen enkele kans. Roda doelman Micha Claassen heeft de eerste helft geen schot op doel gekregen. Het hele elftal stond als een huis. De verdediging, met de jarige Daan van Laarschot aan het hoofd en met Marten Tolboom en Danny van Barneveld, was niet te passeren deze zondag.

Het middenveld werd gevormd door wingback Ethan van Zwol, Morten Endert, Rick Matijssen, Davor Lambregts en Marijn van Daatselaar. Marc Groen en Neal Kooij waren de voorste spelers van Roda’46.

In de 6e minuut was het raak nadat Marc Groen de bal prachtig over doelman Sem van de Ridder van Aalsmeer schoot. In de 19e minuut volgde de tweede treffer van Marc na een schitterende aanval via Rick Matijssen, Ethan van Zwol en Neal Kooij. De 3-0 was een bijzonder doelpunt. Met een “simpel” wippertje over de duikende doelman van Aalsmeer, lag de 3e treffer van Marc Groen in het doel en was de hattrick een feit.

Knap hoe Roda niet verzaakte en het spel bleef dicteren. Het tempo bleef hoog, het was weer genieten voor de, deze zondag veel te weinig, supporters. In de 40e minuut kwam de 4-0 op het scorebord. Marc Groen rondde een uitstekende voorzet van de sterk spelende Ethan van Zwol fraai af. Eén minuut later werd het zelfs 5-0 eigenlijk op identieke wijze als bij de 4-0, weer was Ethan de aangever en Marc de afmaker.

De ruststand was 5-0 en de wedstrijd leek daarmee wel gespeeld.

De tweede helft was heel rustig

Het lukte Roda de tweede helft niet meer om het tempo van de eerste helft erin te houden. FC Aalsmeer had enkele aanpassingen in het elftal gedaan, maar schoot daarbij niet echt veel mee op. Het was wel bewonderingswaardig dat de gasten uit Aalsmeer bleven werken en probeerden er nog wat van te maken. Maar Roda was deze middag gewoon een maat te groot voor de Aalsmeerders.

Veel gebeurde er na de pauze niet meer. Roda vond het wel goed zo en Aalsmeer kon niet beter. Net voordat scheidsrechter Marc Kuijpers voor het einde van de wedstrijd floot, schoot een Aalsmeer speler in eigen doel en werd de eindstand met 6-0 bepaald.

Na afloop toonde scheidend Rodatrainer Frank Corba zich uiteraard heel tevreden. “Het doel was om uit de laatste twee wedstrijden zes punten te behalen. Dat is ruimschoots gelukt door zeges op DIOS (4-2) en FC Aalsmeer (6-0)”, aldus een glunderende coach. “Het was knap hoe wij de eerste helft door de verdediging van Aalsmeer speelden én wij voor het eerst deze competitie de nul achter hielden”, vertelde Frank tenslotte.

Cleansheet

Natuurlijk was Marc Groen de grote man van de wedstrijd Roda’46 – FC Aalsmeer. Maar er liep nog een speler met een grote glimlach rond en dat was doelman Micha Claassen. Eindelijk had hij in een wedstrijd geen tegendoelpunt behoeven te incasseren en was zijn “cleansheet” een feit. “Ik hikte er al een tijdje tegenaan, maar steeds viel in de slotfase een tegendoelpunt. Eindelijk is het vandaag gelukt”, aldus een lachende Rodadoelman.

Bijzonderheden

Roda’46 speelde met de volgende spelers: Micha Claassen, Ethan van Zwol, Daan van Laarschot, Marten Tolboom, Danny van Barneveld (62 Jeroen Snier), Morten Endert, Rick Matijssen, Marijn van Daatselaar, Davor Lambregts (62 Mark van Burgsteden), Neal Kooij, Marc Groen (76 Rick van Empelen), Jan Hendriks bleef op de bank zitten.