RODA’46 VERSPEELT 0-3 VOORSPRONG: TOCH OVERHEERST DE TROTS

Neal Kooij scoorde de 0-2

De wedstrijd av Swift tegen Roda’46 zou een doelpuntrijke pot voetbal worden. In de eerste helft waren onze mannen formidabel op dreef en namen een 0-3 voorsprong. Na de rust waren de rollen omgekeerd en voerde Swift de boventoon. Uiteindelijk werd de eindstand 3-3.

De eerste helft

Roda’46 speelde de eerste helft een geweldige wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst. De Amsterdammers kwamen er op eigen veld nauwelijks aan te pas tegen de gretige Leusdenaren. Het was echt genieten van het spel van de Rodaploeg hoe Swift op eigen veld werd weggespeeld.

In de 8e minuut was het al raak toen een enorm afstandsschot van Mozes Hoppenbrouwer precies laag in het hoekje van het doel viel achter de doelman van Swift. Roda bleef de druk op Swift houden. Het was teleurstellend dat enkele gevaarlijke aanvallen van Roda’46 door de grensrechter van Swift werden afgevlagd.

In de 17e minuut kreeg de thuisclub plotseling een kans, maar Rodadoelman Micha Claassen redde bekwaam. Daarna was het met de aanvalskracht van Swift in de eerste helft wel gedaan. Roda bleef doorgaan en scoorde in de 21e minuut de 0-2 door Neal Kooij. Helaas had scheidsrechter Mes hands van Neal geconstateerd en werd het doelpunt afgekeurd.

Neal Kooij zou in de 30e minuut toch zijn doelpunt meepikken. Het werd 0-2 na een formidabele passeerbeweging van Marc Groen die daarmee Neal in scoringspositie bracht. Neal faalde niet en de 0-2 stond op het scorebord. Na afloop van de wedstrijd meende Marc Groen dat zijn passeerbeweging een actie à la Berghuis was!

Nog voor de rust werd het 0-3 nadat Marc Groen uit een scrimmage voor het Amsterdamse doel de bal slim binnen tikte. De grensrechter van Swift meende weer te moeten vlaggen voor buitenspel, net zo als bij de tweede treffer van Roda’46. Maar scheidsrechter Mes die in beide situaties goed stond opgesteld keurde ook deze treffer goed.

De tweede helft

Wat er in de rust in de kleedkamer bij av Swift is gebeurd, zal altijd wel een raadsel blijven. Maar de tweede helft was bijna geheel voor de thuisclub. De trainer van Swift had enkele uitstekende frisse spelers ingebracht die de wedstrijd geheel op zijn kop zetten. Dat wil niet zeggen dat Roda geen kansen kregen, zeker wel. Er waren mogelijkheden om op 0-4 of op 1-4 te komen, maar dat lukte niet. Bovendien had Roda’46 een strafschop moeten krijgen toen Neal Kooij binnen het strafschopgebied werd aangetikt. Scheidsrechter Mes zag er helaas voor Roda geen strafschop in.

Swift ging in de tweede helft scoren. In de 54e minuut werd het 1-3. Een doelpunt dat voor Roda eigenlijk wat te vroeg viel. Daarna ging Swift fel op jacht naar meer doelpunten. In de 78e minuut werd het 2-3. Voor dat dit doelpunt viel had trainer Frank Corba Danny van Barneveld al in het veld gebracht voor Mozes Hoppenbrouwer.

De wedstrijd werd steeds spannender. De gelijkmaker hing in de lucht. In de 84e minuut kwam die dan ook. Met een zeer fraai doelpunt kwam Swift naast Roda. Deze gelijkmaker had al eerder kunnen vallen, maar doelman Micha Claassen redde enkele malen zeer fraai. Na deze treffer hield Roda’46 goed stand en kreeg Swift geen goede mogelijkheden meer. Dat was ook een uitstekende prestatie van de Leusdenaren die echt op hun laatste benen liepen.

In de 88e minuut verving Rick van Empelen de moegestreden Neal Kooij. Bijna werd Rick van Empelen de held van de middag toen zijn kopbal in de 93e minuut niet in het doel verdween, maar er net over.

Zo werd de eindstand 3-3 dat uiteindelijk wel een goede afspiegeling was van de gehele wedstrijd.

Trots

Natuurlijk ben je teleurgesteld als een 0-3 voorsprong omgezet wordt door de tegenstander in een 3-3 gelijkspel. Maar trots op deze uitslag kan de Rodaploeg zeer zeker zijn. Swift is een uitstekend spelende ploeg die 2e stond op de ranglijst. Met maar heel weinig wisselmogelijkheden voor de trainers moest Roda’46 aantreden tegen deze sterke tegenstander. Daarom moet je trots zijn op de spelers van Roda’46-zondag. Swift heeft dit seizoen niet kunnen winnen van Roda’46. De wedstrijd in Leusden eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De bijzonderheden

Roda’46 speelde met de volgende spelers: Micha Claassen, Ethan van Zwol, Daan van Laarschot, Marten Tolboom, Jeroen Snier, Morten Endert, Mozes Hoppenbrouwer (64 Danny van Barneveld), Marijn van Daatselaar, Marc Groen, Neal Kooij (88 Rick van Empelen), Rick Matijssen.

Stefan Houtveen kwam niet in het veld.

Grensrechter: Marco Reichardt

Scheidsrechter: Ton Mes

De slogan van de dag over de wedstrijd Swift – Roda’46 komt van Mozes: “Je moet erbij zijn geweest om het te geloven”.

Volgende wedstrijd

Roda speelt zondag a.s. een uitwedstrijd tegen het sterke ROAC. De wedstrijd die als thuiswedstrijd op het programma staat, wordt echter gespeeld op het terrein van ROAC in Rijpwetering. Roda’46 gaat de reis naar Rijpwetering met een bus maken. Supporters kunnen nog mee, als je interesse hebt meld je dan even aan bij teamleider John Dee.

Van ROAC werd de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen, maar dat was echt met de hakken over de sloot. De wedstrijd in Rijpwetering begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martin de Jager.

Hopelijk kunnen de trainers Frank Corba en Gert van Geerestein over een ruimere selectie beschikken dan zondag tegen Swift het geval was. Met een beetje hulp binnen de mogelijkheden bij Roda’46 moet dat toch kunnen lukken.