TELEURSTELLING NA NIPTE NEDERLAAG, HET PUBLIEK WAS DE WINNAAR!

Spits Marc Groen kwam helaas niet tot scoren deze zondag.

TELEURSTELLING NA NIPTE NEDERLAAG, MAAR HET PUBLIEK WAS DE WINNAAR!

De teleurstelling bij de spelersgroep van Roda’46 zon. was groot na de onverdiende nipte nederlaag tegen het hoog geklasseerde WV-HEDW uit Amsterdam. De talrijke toeschouwers waren in ieder geval de winnaar. Roda’46 en WV-HEDW speelden een prachtige pot voetbal, waarbij het van de eerste tot laatste minuut een zeer aantrekkelijk schouwspel was.

Frank Corba: “wij krijgen vaak de complimenten, maar hebben niet de punten”.

Wellicht zijn deze woorden van de scheidende Roda-oefenmeester exemplarisch voor dit seizoen. Roda’46 speelt goede wedstrijden, maar doet zichzelf vaak te kort door te weinig van de vele kansen doeltreffend af te ronden. Zo was het zondag tegen WV-HEDW eigenlijk ook. Roda was tegen de sterke Amsterdamse tegenstander regelmatig de bovenliggende partij en kreeg gedurende de wedstrijd ook de beste kansen om te scoren.

In de 12e minuut kreeg Marc Groen zijn eerste mogelijkheid om te doelpunten. Na goed voorbereidend werk van Morten Endert, schoof hij de bal voor het doel van de tegenstander langs. Drie minuten later kreeg Neal Kooij een grotere kans, maar van dichtbij belandde zijn inzet op de paal. Pech voor Roda’46.

De sterke tegenstander van deze middag probeerde wel wat terug te doen, maar verder dan enkele speldenprikjes richting het doel van Micha Claassen kwamen de Amsterdammers niet. Zo werd de ruststand 0-0.

De 2e helft: Roda’46 bleef domineren

In de 2e helft bleef Roda’46 de bovenliggende ploeg. Het elftal, dat weer enkele sterkhouders miste, knokte voor wat het waard was. Het duel werd met de minuut spannender en aantrekkelijker. Tegenstander WV-HEDW deed ook wat terug. Na een gevaarlijke counter greep Ethan van Zwol in de 55e minuut vakkundig in en voorkwam daarmee een Amsterdamse voorsprong.

Direct hierna trok Roda weer in de aanval, waarbij Marijn van Daatselaar zich onderscheidde. Een gevaarlijke voorzet van Marijn kon net niet door Neal Kooij ingetikt worden. In de 66e minuut verdween een schitterende knal van Mozes Hoppenbrouwer rakelings over het doel van WV-HEDW.

Mark van Burgsteden kwam in de 72e minuut in het veld voor Rick Matijssen. Na goed voorbereidend werk van de zeer actieve en goed spelende Neal Kooij, kon Mark van Burgsteden in de 82e minuut de bal net niet langs de doelman van WV-HEDW krijgen. Een belangrijke redding van de doelman van WV-HEDW bleek even later. In de 87e minuut kwam het verdedigend spelende WV-HEDW plotseling uit een counter op een 0-1 voorsprong. Dat was een domper voor Roda’46.

De rood-zwarten gaven echter niet op en knokten zich weer naar voren. WV-HEDW ging nog verdedigender spelen dan het al deed. Bij cornerballen van Roda stonden de Amsterdammers met werkelijk alle spelers in het strafschopgebied. Toch konden de WV-HEDW spelers niet voorkomen dat Roda’46 bijna op 1-1 kwam. Marc Groen kopte echter van dichtbij de bal snoeihard op de lat.

Zo ontsnapte WV-HEDW aan een tegendoelpunt en werd de wedstrijd met een fel bejubelde zege afgesloten.

Vriend en vijand waren het er over eens dat Roda’46 minstens een punt verdiende in deze wedstrijd. Maar zoals trainer Frank Corba al zei: “Wij krijgen wel de complimenten, maar niet de punten en daar heb je niets aan.”

De toeschouwers hebben in ieder geval genoten van de wedstrijd. De enorme inzet en het enthousiaste spel van de ploeg werd na afloop alom geprezen. De complimenten gaan zeker naar alle spelers van Roda’46 zondag 1.

De spelers en bijzonderheden

Roda’46 speelde met de volgende spelers: Micha Claassen, Ethan van Zwol, Daan van Laarschot, Marten Tolboom, Morten Endert, Danny van Barneveld, Rick Matijssen (72 Mark van Burgsteden), Marijn van Daatselaar, Mozes Hoppenbrouwer, Marc Groen, Neal Kooij, Rick van Empelen, Boudewijn Swier, Stefan Houtveen en Daan Vis

Grensrechter: Gerard Wittenberg

Scheidsrechter Collin Bosschieter uit Gouda kan terugzien op een uitstekende wedstrijd.

Pupil van de week: Lennie Broekhuizen

Roda’46 2

Het 2e van Roda leed in een enerverend duel helaas een 4-5 nederlaag tegen WV-HEDW 2.

Roda 2 moet door deze nederlaag een stapje terug doen in hun strijd naar een eventueel kampioenschap.

Door de overwinningen kunnen de spelers van WV-HEDW 1 en 2 tevreden terug kijken op een zondagje Leusden.

Zondag op bezoek bij A.V.V. Swift

Aanstaande zondag krijgt Roda weer een zware tegenstander als het bezoek gaat bij a.v.v. Swift de nummer twee op de ranglijst. De wedstrijd in Amsterdam begint om 14 uur. en staat onder leiding van scheidsrechter Ton Mes.

Het wordt zondag zeker een pittig duel, maar met dezelfde instelling als afgelopen zondag is een verrassende uitslag zeker niet uit te sluiten.

Roda’46 speelt nog acht competitiewedstrijden. Hiervan zijn er zes uitwedstrijden. Op 14 april speelt Roda’46 weer thuis en wel tegen Aalsmeer. De laatste thuiswedstrijd is op 2e Pinksterdag 20 mei tegen AFC Quick uit Amersfoort.