RODA’46 VERLIEST OP DE VALREEP EEN “0-0 WEDSTRIJD”

Rick Matijssen was de beste Roda-speler in de wedstrijd ROAC-RODA’46

Tjonge wat was het koud en winderig op Sportpark Hertogspark de thuishaven van sv ROAC. Gelukkig konden de talrijke toeschouwers uit de wind op de knusse tribune plaats nemen. De wedstrijd tussen beide elftallen was er niet één om echt warm van te worden. In tegendeel, het werd één van de slechtste wedstrijden van Roda’46 van dit seizoen.

De eerste helft

Over de eerste helft valt weinig te melden. Het is wel waar dat de wind veel invloed op het spel van beide teams had. Eén vermeldingswaardig feit is dat Marc Groen in de 23e minuut de bal van de lijn kon schieten, nadat doelman Micha Claassen al gepasseerd was. Veel meer over de eerste helft is er eigenlijk niet te vermelden.

De tweede helft

In de rust zette trainer Frank Corba wat om in de opstelling van Roda. Mark van Burgsteden kwam in het veld voor Jeroen Snier, terwijl Daan van Laarschot weer centraal achterin ging spelen. Deze omzettingen gaven iets meer balans in het elftal zonder tot grote kansen te komen.

In de 71e minuut kwam er een gevaarlijke Leusdense aanval. Uitblinker Rick Matijssen bediende de opgekomen back Ethan van Zwol op maat. Helaas voor Roda ging het schot van Ethan net voor langs. In de 81e minuut had ROAC echt veel geluk toen Marc Groen snoeihard op de paal schoot.

De thuisclub uit Rijpwetering bracht er ook niet veel van terecht, zodat de wedstrijd op een bloedeloze 0-0 leek af te stevenen. Dat gebeurde toch niet toen Matty van der Meer in de 84e minuut uit een kluwen spelers de bal knalhard achter Micha Claassen schoot. 1-0 voor ROAC.

De rustig- en bekwaam leidende scheidsrechter van der Ploeg trok niet te veel blessuretijd bij. De supporters van beide ploegen zochten na het laatste fluitsignaal snel het gezellige warme clubhuis van ROAC op.

Lichtpuntje

Een lichtpuntje in Rijpwetering was wel dat in de 75e minuut na lang blessureleed Davor Lambregts in het veld verscheen. In de korte tijd dat Davor speelde kon hij de wedstrijd nog niet naar zijn hand zetten. Daarvoor was de tijd tekort, maar voor de rest van het seizoen geeft dat weer vertrouwen.

Bijzonderheden

Roda’46 speelde met de volgende spelers:

Micha Claassen, Ethan van Zwol (75 Neal Kooij), Marten Tolboom, Jeroen Snier (45 Mark van Burgsteden), Danny van Barneveld, Morten Endert, Marijn van Daatselaar, Mozes Hoppenbrouwer (75 Davor Lambregts), Rick Matijssen, Daan van Laarschot, Marc Groen. Stefan Houtveen kwam niet in het veld.

Scheidsrechter: Fred van der Ploeg

Roda’46 grensrechter: Rick Buunk

Tijdens de Paasdagen is Roda’46 vrij. Op 7 april staat de volgende wedstrijd op het programma en wel uit tegen DIOS, de nummer 10 op de ranglijst. Op zondag 14 april speelt Roda de één na laatste thuiswedstrijd tegen Aalsmeer.