Aalsmeer wordt geen "makkie"

RODA’46 ZON1 GAAT ZONDAG OP BEZOEK BIJ FC AALSMEER

Na een drietal thuiswedstrijden gaan de zondagvoetballers van Roda’46 op bezoek bij FC Aalsmeer. Een tegenstander die Roda vorig seizoen in de thuiswedstrijd in de laatste seconden van de wedstrijd de overwinning afsnoepte.

FC Aalsmeer komt langzaam uit dal

Roda’s laatste drie wedstrijden leverden de mannen van trainer Frank Corba zeven punten op. Het gelijke spel tegen het Amsterdamse Swift was misschien wel het knapst, maar ook de zege op DIOS van afgelopen zondag mag er zijn.

FC Aalsmeer werd vorig seizoen vierde en behaalde daarmee de nacompetitie. Daarin was het niet succesvol want de groen-roden verloren al in de eerste ronde. Dit seizoen gaat het helemaal niet zo goed met de Aalsmeerders. Samen met APWC delen ze de laatste plaats op de ranglijst met nog geen enkel punt.

Een “makkie” zondag zou je zeggen. Maar makkies bestaan niet in het voetbal. Zelfs niet in de derde klasse. Bovendien heeft Roda’46 een slechte reputatie als het gaat om tegen laag geklasseerde elftallen te spelen. Hoe vaak werd er niet tegen een hekkensluiter verloren? Bovendien lijkt FC Aalsmeer enigszins op gang te komen. De laatste twee wedstrijden werd er weliswaar verloren, maar wel met één doelpunt verschil. Twee maal met 3-2 tegen KDO en PVC. Langzamerhand klimt de ploeg van trainer Bas Groenveld uit het dal. Het Rodateam van aanvoerder Léon van der Pas is dus gewaarschuwd.

Met de bus naar Aalsmeer

Aan de twee wedstrijden in het seizoen 2022/2023 herinneren wij ons nog wel wat. In de uitwedstrijd ging Roda met een waslijst aan blessures naar Aalsmeer. Roda’46 kwam in de eerste helft na een ongelukkige rode kaart van Rick Matijssen met tien man te staan en keek daarna al snel tegen een achterstand aan.

Na de rust kantelde de wedstrijd, nadat Roda drie spelers wisselde. Mark van Burgsteden scoorde de 1-1 en de uitblinker van die wedstrijd Davor Lambregts schoot onze ploeg vanaf de elfmeter stip op winst.

De thuiswedstrijd liep wat anders. Roda’46 had bijna de gehele wedstrijd een voorsprong, maar in de laatste seconden scoorde FC Aalsmeer alsnog de verdiende gelijkmaker. Dat kostte Roda de tweede plaats in het eindstand.

Bij beide wedstrijden van vorig seizoen werd er na afloop door de teams, hun begeleiders en supporters nog volop gefeest en werden het hilarische derde helften.

Zondag gaat Roda’46 met de bus naar Aalsmeer. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Je kunt nog mee, maar meld je even aan bij de teamleiders John Dee of Eric van der Velden.

FC Aalsmeer – Roda’46 begint om 14.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Abderrahim Essaghir.