AD: Roda'46 vloert VVZA

Mozes Hoppenbrouwer werd op de brancard van het veld gedragen. FOTO RODNEY KERSTEN

Hoppenbrouwer doet zijn nieuwe werkgever én zichzelf pijn

AMERSFOORT - Zelfs een droomstart hielp VVZA niet in de derby tegen Roda'46. Door de onverwachte nederlaag liggen de Amersfoorters bovendien niet meer op nacompetitiekoers. ,,We hebben elkaar vreselijk laten zakken."

De laatste tien minuten volgde hij zittend op een stoel voor de kleedkamer. Een kwartier eerder was Mozes Hoppenbrouwer nog met een brancard van het veld gedragen en werd zelfs de ambulance gebeld, omdat er gevreesd werd voor een beenbreuk. De schade lijkt mee te vallen. ,,Het is waarschijnlijk een kneuzing", vertelt de 23-jarige aanvaller van Roda'46, terwijl hij vol spanning de wedstrijd volgt. ,,Ik ga er alles aan doen om zondag op het veld afscheid van Roda te nemen."

Voor Hoppenbrouwer was dit weer eens een speciaal duel. Volgend seizoen wordt hij trainer van JO19-1 bij VVZA. Die druk haalt vaak het beste in hem boven. Met een fantastisch genomen vrije trap, schoot de Amersfoorter zijn ploeg in de 27ste minuut naar een 2-1 voorsprong om daarna naar de zijkant te spurten en een feestje te vieren met Rico den Ouden en Mauro Miguel Paulo. ,,De vader van Rico is vorige week overleden en Mauro is alweer geblesseerd. Dat zijn de mindere dingen van het leven. Daar weet ik alles van. Daarom wilde ik het graag met hen delen."

Vorig jaar verloor Roda nog met 5-0 van VVZA, nu werd er dus gewonnen. Dat had de thuisploeg vooral aan zichzelf te danken. Al na één minuut opende Remy van Zanten de score door een voorzet van Michael Bakkenes binnen te glijden. Het goede begin kende geen passend vervolg. Daar baalde Willem van 't Land flink van. ,,Na de 1-1 gingen de kopjes bij ons hangen. We deden dingen die we niet moesten doen en gingen uit positie lopen. Ik vind dat we elkaar vreselijk hebben laten zakken."

De 1-1 van Jordy Huurdeman was trouwens ook een treffer van grote schoonheid. De Leusdense aanvaller lobde de bal fraai over doelman Rico Hensen om het speeltuig uit de lucht op te vangen en in het lege doel te schuiven. In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor Roda. VVZA voerde de druk op. Met Florian Beltman en Tim Govers bracht Van 't Land twee extra aanvallers in het veld. Het leverde de thuisploeg een flink aantal kansen op, maar niet meer dan één treffer. Twee keer belandde de bal tegen de paal. ,,Als je zo slecht uit de eerste helft komt, dan overkomen zulke missers je ook", aldus Van 't Land. ,,We moeten nu maar hopen dat Roda donderdag weer wint."

Wil VVZA de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse halen, dan zal het Saestum of FC Jeugd onder zich moeten houden. Donderdag wordt de eerder gestaakte wedstrijd tussen Roda en Jeugd uitgespeeld. De stand is 1-1 en er is nog bijna een uur te