AD: Roda'46 Zon1 kan geen afstand nemen

Voor Roda'46 ging het gisteren om maar één ding en dat was winnen. Was dat gelukt, dan hadden de Leusdenaren een enorme stap richting handhaving gezet. Het lukte echter niet. Het duel met hekkensluiter Nederhorst eindigde in 1-1.

Het was heel stil na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dumont. 22 spelers dropen met het hoofd naar beneden af richting de kleedkamer. Het gelijkspel voelde voor beide ploegen als een nederlaag. Roda'46 wilde zich zo goed als veilig spelen, terwijl Nederhorst de laatste plaats van de ranglijst wilde verlaten. Beide ploegen bereikten hun doelstelling niet.

Roda begon uitstekend en kwam al vroeg op voorsprong via Davor Lambregts. Het vervolg was duidelijk minder. ,,Het leek wel of we na de 1-0 verkrampten", aldus aanvoerder Boudewijn Swier. ,,We gingen slordiger spelen en steeds meer achteruit lopen. Voetballend werd het minder."

Vlak voor rust werd het ook nog eens 1-1. Dat was een domper, maar ook weer een sein voor de Leusdenaren om in de tweede helft vol gas vooruit te voetballen. Roda kreeg nog een paar aardige kansen. De beste was voor Arne van Geldermalsen, maar zijn inzet werd op knappe wijze gekeerd door doelman Oscar Verhoef. ,,Hun keeper heeft ze een paar keer op de been gehouden", vond Swier.