AFC Quick wint de derby van Roda’46

AFC Quick heeft zondag de derby tegen Roda met 4-0 gewonnen. Een geflatteerde zege, maar toch wel een verdiende. Roda kon na de rust de Amersfoorters en vooral Khalid Benali niet van zich afhouden.

Onderstaand een gedeelte uit het wedstrijdverslag van deze ontmoeting, dat op de site van Quick staat. Wij kunnen ons vinden in het verslag van AFC Quick. Misschien wel een beetje brutaal om het zo over te nemen, maar in ieder geval hartelijk dank en succes in het verdere verloop van de competitie.

Het Quick-verhaal

“De wedstrijden tussen Roda en Quick zijn altijd heerlijke derby's. Van het begin tot het eind is er veel strijd en spanning. Een uitslag is op voorhand moeilijk te voorspellen." Dit was de aankondiging op de site van de bezoekers. Het bleek ook vanmiddag bewaarheid. In de eerste helft kon het alle kanten op. Roda kreeg enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar zelfs van dichtbij wisten de Leusdenaren niet tot scoren te komen.  Aan de andere kant kon doelman Stefan Houtveen een goede kopbal van Karim Bouhssina uit te hoek tikken.
Een 0-0 ruststand was het resultaat.

De tweede helft speelde Quick, ook vandaag met veel enthousiasme en inzet,  in de richting van het paviljoen. Iets dat, zeker met nogal wat publiek langs de lijn, altijd een steun in de rug lijkt te zijn voor onze rood-zwarten. Het was dan ook Quick dat met een treffer van Khalid Benali de score opende deze middag. Even later verdubbelde Vincent Caesar de score op aangeven van Lars van Barneveld, die na de thee in het veld was gekomen voor Karim Bouhssina. Na een handsbal van een Roda-verdediger in de zestien mocht Khalid Benali aanleggen vanaf 11 meter. Zijn inzet werd op knappe wijze gestopt door Stefan Houtveen. Khalid zorgde vervolgens toch voor 3-0 door met een verwoestend diagonaal schot de bal in de touwen te jagen. De bezoekers, die qua veldspel niet veel onderdeden,  kregen zeker mogelijkheden om de achterstand te verkleinen, maar telkens wist Jasper van der Horst zijn doel schoon te houden. Dat Khalid met zijn derde goal voor een 4-0 eindstand zorgde was een kers op de taart. De heer Schoonhoven leidde deze zeer sportieve derby op uitstekende wijze.

Tekst:  Cees Leijenaar met dank aan de site van AFC Quick 1890
Foto's: Aarnoud Bak