Amsvorde wint in slotseconden van Roda’46

Grensrechter van Amsvorde drukt stempel op de wedstrijd

Onvoorstelbaar was de overwinning van Amsvorde in de allerlaatste fase van de wedstrijd. Een vrij trap van de Amersfoorters belandde in het Roda-strafschopgebied. Helaas werd de bal door doelman Stefan Houtveen niet goed beoordeeld en kon Darrick van Langevel de winnende goal scoren.

Roda’46 begon de wedstrijd goed. Na zeven minuten was het raak. Een zuivere voorzet van Danny van Barneveld werd fraai door Neal Kooy binnen gekopt.

In de 29e minuut scoorde Mark van Burgsteden de 2-0 voor Roda. Maar daar begon de show van de Amsvorde grensrechter. Tot ieders verbazing stak hij zijn vlag de lucht in wegens een vermeend buitenspelgeval. De scheidsrechter liet zich na enig gepraat verleiden dit zuivere doelpunt af te keuren.

In de 34e minuut bracht Mees Hehenkamp Amsvorde op gelijke hoogte met Roda door de 1-1 aan te tekenen. Dit bleek ook de ruststand.

Na de pauze raakte Neal Kooy de lat na een prima voorzet van Ethan van Zwol. Amsvorde had wel een veldoverwicht, maar Roda met Boudewijn Swier en Brett Huurdeman in het centrum hielden goed stand. Tot de 87e minuut toen invaller Stijn Termeer plotseling de 1-2 binnen schoot. Kort daarvoor had Rodaspeler Daan Snellink op de lat gekopt. Hij zat Roda weer niet mee.

Toch kwam Roda op 2-2. Daan Snellink schoot in de 90e minuut de bal beheerst achter de doelman van Amsvorde. Wéér ging de vlag omhoog, wéér buitenspel volgens de Amersfoortse grensrechter. Na lang beraad besloot scheidsrechter Van Langen het doelpunt toch goed te keuren. Een terechte beslissing.

Uiteindelijk trok Amvorde toch in de 94e minuut aan het langste eind. De 2-3 zege werd door de vele Amsvorde supporters luid bejubeld. De ploeg van trainer Rik Klement behaalde een belangrijke zege en heeft alles in eigen hand om niet te degraderen.

Foto's: Aarnoud Bak