APWC en Roda'46 in prima duel in evenwicht

In een op en neer gaande wedstrijd hebben APWC en Roda’46 beide een punt aan het duel overgehouden. Het was een levendige wedstrijd met vele vreemde arbitrale beslissingen.

De thuisclub begon sterk en wilde kennelijk snel scoren. Roda hield echter makkelijk stand en voetbalde zich er bij tijd en wijle knap uit. De kansjes die daarbij ontstonden werden helaas niet verzilverd. Na zo’n 20 minuten spelen bracht Roda-doelman Stefan Houtveen een speler van APWC binnen het strafschopgebied ten val. Strafschop, zou je denken. Maar nee, de leidsman besliste anders en gaf Roda een vrije trap. Dat leverde nogal wat Amersfoortse irritatie op.

Kort voor rust kwam Roda op 1-0 door een fraaie kopgoal van Leon van der Pas. Nog voor de theepauze kreeg APWC dan het lang verwachte goedmakertje. Een Leusdense overtreding duidelijk ruim buiten het strafschopgebied gemaakt, werd door de arbiter als strafschop gezien. Maar daar was Stefan Houtveen weer, met een fraaie reactie tikte de Leusdense doelman de bal uit de beneden hoek.

Na de rust bleef het spelbeeld vrijwel onveranderd. Roda kwam halverwege de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Maar deze treffer werd op aanraden van de APWC-grensrechter door de scheidsrechter ten onrechte afgekeurd. Het feest voor Roda’46 ging niet door.

Tien minuten voor het einde scoorde APWC met een fraaie treffer de gelijkmaker. Hierdoor werd de eindstand 1-1, een uitslag waar beide elftallen mee konden leven.

Maandag 2e Pinksterdag speelt Roda de laatste wedstrijd van deze competitie thuis tegen Zwaluwen Utrecht.

Foto's: Aarnoud Bak