Bekerduel: Roda (zo) naar Zeist, altijd lastig!


Jordy Huurdeman scoorde tegen SV Diemen de 1-1

 

Roda speelt a.s. zondag de laatste wedstrijd in de voorronde van de bekercompetitie. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, een prima resultaat.

Zondag jl behaalde Roda een verdienstelijke 2-1 zege tegen 3e klasser Diemen. Na een discutabele strafschop van de overigens goed leidende scheidsrechter, namen de bezoekers een 0-1 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze werd Roda steeds gevaarlijker. Een slimme vrije trap van Jordy Huurdeman zorgde voor de gelijkmaker. Neal Kooij scoorde de winnende goal na een fraaie aanval. Dat was de 2e treffer van Neal in deze bekercompetitie.

De tegenstander van zondag is sv Zeist. Een lastige tegenstander. Zeist speelt weliswaar in de 4e klasse, maar miste op een haar na de promotie naar de 3e klasse waar Roda in speelt. De paars-witten scoren over het algemeen makkelijk, dat wordt dus uitkijken voor onze mannen.

Zeist heeft in de bekerwedstrijden 4 punten behaald. Roda, met 6 punten, heeft aan een gelijkspel genoeg om naar de volgende ronde door te gaan. Het wordt dus weer spannend voor de rood-zwarten. Wij zijn erg benieuwd.

SV Zeist - Roda’46 begint zondag om 14.00 uur. De scheidsrechter is Omer Erdogan.

Tekst: Cees Leijenaar