De teleurstelling is groot, maar trots overheerst!

RODA’46 zon. uitgeschakeld in de halve finale van de nacompetitie

Het leek zo’n mooi sprookje te worden voor de spelers en trainers van Roda’46 zondag. Het eerste jaar van Frank Corba als trainer en dan direct naar de tweede klasse. Op een snikheet veld van FC Knollendam kwam aan die droom abrupt een einde. Tegenstander RKVV Saenden bleek net iets geroutineerder dan onze elf en wonnen uiteindelijk zeer geflatteerd met 4-1.

De wedstrijd, gevochten als leeuwen in een bakoven

Roda’46 moest de wedstrijd tegen Saenden aantreden zonder Léon van der Pas en Nick Grootfaam. Beide spelers waren niet beschikbaar en dat was wel erg jammer voor het elftal van Roda’46.

Roda begon de wedstrijd sterk aanvallend zonder dat dit tot grote kansen leidde. Direct werd ook duidelijk dat RKVV Saenden met hun snelle voorwaartsen zeer gevaarlijk waren. Doelman Stefan Houtveen had echter goed zicht op de Wormerveerse counters. In de 38e minuut gaf de als vanouds sleurende en knokkende Neal Kooij een voorzet op Mozes Hoppenbrouwer. De inzet van Mozes viel net aan de verkeerde kant van de paal. Saenden kwam daarbij goed weg. In dezelfde minuut volgde een counter van Saenden en voordat iedereen het in de gaten had, lag de bal in het netje achter Stefan Houtveen. Deze 1-0 betekende tevens de ruststand.

In de rust van de wedstrijd volgde een goede verzorging van de spelers. Wim Klumper had zich geweldig voorbereid voor wat het beste is om de spelers te geven onder de barre hete weersomstandigheden. Roda’46 oogde fris bij de aftrap van de 2e helft. Overigens bleef de niet geheel blessurevrije Davor Lambregts in de kleedkamer achter, Roel Bak was zijn vervanger.

In de 50e minuut scoorde Saenden uit het niets plotseling de 2-0. In plaats van de koppies te laten zakken, ging Roda vol het gevecht aan op het kunstgras van FC Knollendam. In de 54e minuut redde doelman Gennaro Liklikwatil geweldig op een enorme knal van Roel Bak.

Roda ging er weer in geloven en trok vol op de aanval. In de 57e minuut redde de uitblinkende doelman van RKVV Saenden wederom fraai, nu na een kopbal van Marc Groen. Roda werd steeds gevaarlijker. Trainer Corba wisselde enkele spelers om nog meer druk op het doel van Saenden te kunnen uitoefenen.

Zo kwam Boudewijn Swier in het veld voor de door hooikoorts geteisterde Rick Matijssen. Morten Endert kwam in het veld voor Danny van Barneveld en Mark van Burgsteden verving de leeg gespeelde Neal Kooij.

In de 63e minuut ging de sterk spelende Ethan van Zwol op rechts fel door. Won het pittige duel van zijn tegenstander, waarbij scheidsrechter Ligtvoet goed doorliet spelen en loste een schot in de linker beneden hoek. Doelman Liklikwatil was geklopt en Roda leefde weer. In de 79e minuut tikte de mee opgekomen verdediger Daan Snellink de bal door op Mark van Burgsteden. Van dichtbij knalde Mark de bal over het doel van Saenden.

In de 85e minuut schoot Marc Groen uit een onmogelijk de bal snoeihard in, maar met een geweldige reactie redde de uitblinkende doelman van Saenden wederom.

RKVV Saenden counterde daarna weer waarbij Roel Bak zijn tegenstander binnen de 16 meter onderuit haalde. Strafschop voor Saenden. Roel kreeg rood, een beetje kinderachtig van de arbiter om de Roda speler in deze sportieve ontmoeting weg te sturen. Van 11-meter maakte Saenden geen fout en was het 3-1. Ondanks dat Rick van Empelen voor Marijn van Daatselaar in het veld kwam, was de wedstrijd gespeeld. In de slotseconde scoorde de ploeg uit Wormerveer nogmaals en kwam de geflatteerde 4-1 als eindstand op het scorebord.

De spelers van Roda’46 in de halve finale

Roda’46 speelde met de volgende spelers: Stefan Houtveen, Ethan van Zwol, Daan Snellink, Marten Tolboom, Danny van Barneveld, Rick Matijssen, Marijn van Daatselaar, Davor Lambregts, Mozes Hoppenbrouwer, Marc Groen en Neal Kooij.

De wisselspelers die in het veld kwamen: Boudewijn Swier, Morten Endert, Roel Bak, Mark van Burgsteden en Rick van Empelen. De wisselspelers die op de bank bleven: Jan Hendriks en Walter van den Bunt.

Teleurstelling na afloop, maar ook trots

Natuurlijk was de teleurstelling bij de spelers, trainers en leiders heel groot. Maar de trots was er ook snel. Trots om terug te kijken op het geweldige seizoen met een record van 81 doelpunten en vele mooie wedstrijden. Trainer Frank Corba verwoordde dit na afloop van de wedstrijd ook. “Wees trots op wat jullie bereikt hebben. Volgend seizoen gaan wij er weer flink tegenaan”.

Op de terugreis bedankte Frank Corba teamleiders van Roda’46 zondag voor hun inzet. Ondergetekende sluit zich hierbij van harte aan. Reken maar dat teammanager John Dee zich het hele seizoen het vuur uit schoenen heeft gelopen om alles fantastisch voor elkaar te krijgen. Hij werd daarin bijgestaan door zijn mede teamleiders Thomas Schonewille en Eric van der Velden.

De spelers waren zondag in Knollendam ook onder de indruk van de inspanningen van verzorger Wim Klumper.