Dik verdiende zege Roda'46 Zon1

APWC MET 3-1 VERSLAGEN IN EEN GOEDE WEDSTRIJD

In de eerste helft speelde het vlaggenschip van Roda’46-zondag tegen het Amersfoortse APWC een prima ontmoeting. Met uitstekend veldspel was APWC kansloos tegen de Roda-11. Het was genieten voor de Roda-aanhang.

Al snel een strafschop

Roda’46 startte heel sterk tegen de Amersfoorters. Al in de 2e minuut leverde Roda dat een strafschop op. Neal Kooij werd in de 16-meter onder uitgehaald maar wist in zijn val toch nog op het doel te schieten. Zijn schot belandde op de paal. Scheidsrechter Wienholds besloot Roda terecht een strafschop te geven. Neal nam de penalty zelf, maar schoot de bal helaas tegen de benen van de APWC-goalie. Geen doelpunt! Een tegenvaller voor Roda’46.

Deze tegenvaller deerde het spel van de Leusdenaren totaal niet. Met uitstekend positiespel kwamen de Paars-Witten er nauwelijks aan te pas. Dat leverde in de 20e minuut een 1-0 voorsprong op. De inzet van de ijverige Neal Kooij werd in eerste instantie door de APWC goalie gestopt, waarna Marijn van Daatselaar in de rebound de 1-0 binnen tikte.

Roda’46 bleef het beste van het spel houden met heel veel balbezit. Jammer was het dat een snoeiharde kopbal van Mozes Hoppenbrouwer net over het doel van de Amersfoorters verdween.

In de 29e minuut werd het toch 2-0 doordat Marc Groen scoorde, nadat de doelman van APWC de bal losliet. Marc in vorm, maakt dan geen fout en scoort gewoon!

Vlak voor de pauze scoorde Neal Kooij de 3-0. De grensrechter van APWC vlagde voor buitenspel. Scheidsrechter Wienholds nam het vlagsignaal over en keurde doelpunt helaas af.

Roda’46 beslist de wedstrijd heel snel na de rust

Heel snel na de pauze besliste Roda’46 de wedstrijd. Marc Groen, de laatste weken goed op dreef, maakte in de 47e minuut op fraaie wijze de 3-0. De wedstrijd leek beslist. Ondanks dat Roda’46 via Marc Groen en Morten Endert nog enorme kansen kregen, vielen er geen Leusdense doelpunten meer.

Trainer Frank Corba ging wisselen. In de 60e minuut kwamen Léon van der Pas voor de sterk spelende Davor Lambregts en Ethan van Zwol voor Jeroen Snier. Deze wissels leverden helaas geen beter veldspel op van de Leusdenaren. Ook niet nadat Mark van Burgsteden in de 70e minuut de hardwerkende Neal Kooij kwam vervangen.

Na een defensief foutje van Roda’46 wist APWC in de 73 minuut zelfs tegen te scoren. Nadat in de 82e minuut Danny van Barneveld voor spits Marc Groen in het veld kwam, werd de wedstrijd door de Roda ploeg rustig uitgespeeld.

Rode’46 won eindelijk weer een derby van APWC en ook nog eens dik verdiend.