Enerverende derby APWC - Roda'46 Zon1

APWC - RODA'46 Zon1 was enerverend tot de laatste seconde

Na afloop van de wedstrijd toonde Roda trainer Frank Corba zich tevreden met de eindstand. “De eerste helft was voor ons, maar de tweede voor APWC”, meende Corba. Een juiste conclusie waar de wedstrijd in het kort mee samengevat is. Maar als Roda met de rust met 2-0 voor zou hebben gestaan, wat tot de mogelijkheden behoorde, hoe zou de wedstrijd er dan uitgezien hebben?

De eerste helft

APWC dat een sterke geroutineerde ploeg heeft, wordt gezien als één van de beste teams uit de afdeling waar Roda in uitkomt. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen bij de Amersfoorters. Roda’46 verraste de gasten met sterk positiespel en een overwicht gedurende de eerste helft.

Na 10 minuten leek Roda op een 1-0 voorsprong te komen, maar helaas kon de sterk spelende Leon van der Pas de bal niet achter de APWC-goalie krijgen. Roda verzaakte daarna niet en bleef in de wedstrijd de bovenliggende ploeg. Helaas moest Rick Mathijssen geblesseerd afhaken. Zijn vervanger was Boudewijn Swier die in het verdere verloop van de wedstrijd een sterke indruk achterliet.

Na een goede pass van Leon van der Pas scoorde Davor Lambregts in de 24e minuut de verdiende 1-0 voorsprong. Dit bleek direct ook de ruststand.

De tweede helft

In de tweede helft probeerde APWC met alle middelen die er zijn, Roda van de wijs te brengen. Dit lukte niet, Roda hield goed stand. Bovendien was scheidsrechter Johnny Appel een meer dan uitstekende arbiter. Hij trapte niet in het vele toneelspel van de Paars-Witte Amersfoorters. De uitblinkende leidsman was niet van het regelmatige commentaar van enkele APWC spelers gediend.

Toch kwamen de gasten op gelijke hoogte. In de 14e minuut van de tweede helft was de goed keepende Roda-doelman Rick Schoonderbeek kansloos bij een kopbal van de APWC spits. In de 24e minuut redde Schoonderbeek fantastisch op een prachtig schot van de APWC routinier Muslu Nanbantoglu door de bal uit de bovenhoek te tikken.

APWC trachtte met alle middelen die ze voorhanden hadden om tot winst te komen. Roda knokte en liet zich niet uit de tent lokken door het vele toneelspel van APWC.

Met de 1-1 kon iedereen wel leven. De meest tevreden gezichten kwamen uit Leusden. Een punt tegen deze sterke tegenstander in een uitwedstrijd is een prima resultaat.