Even voorstellen: Laatste vier selectie Roda’46 (zo)


Graag stellen wij weer enkele spelers aan u voor, die in het seizoen 2017/2018 deel gaan uitmaken van de selectie van Roda’46 (zo)

 

Ziho Sielhorst 4kant.jpg

Zinho Sielhorst, de middenvelder

De 26-jarige Zinho Sielhorst is een nieuwe speler in de selectie van Roda (zo). Bij zijn toezegging om voor Roda uit te komen, liet hij weten ook graag jeugdtrainer bij onze vereniging te worden. Na een gesprek met Bert Staubach en Huib van Maanen gaat Zinho in het nieuwe seizoen de O.12.1 van Roda trainen.

Als voetballer heeft Zinho Sielhorst al enkele clubs van binnen kunnen bekijken. In de C-, B- en A-jeugd heeft een Zinho voor FC Utrecht gespeeld. “Dat was een mooie tijd”, zegt een trotse Zinho Sielhorst.

In de senioren heeft de in Utrecht wonende Zinho gespeeld voor Magreb, Vriendenschaar, NVC en als laatste bij APWC. Daar is hij echter in de winter gestopt. De chemie was weg.  “Bij Roda'46 hoop ik het plezier in voetballen weer terug te krijgen om dan mijn kwaliteiten te kunnen laten zien.”

Zinho Sielhorst, is in het dagelijks leven werkzaam in een kinderdagverblijf, maar werkt ook als sportinstructeur en baliemedewerker in een sportschool.

Zinho vertelt verder dat hij een links- en rechtsbenige middenvelder is met veel loopvermogen. “Ik wil graag vanuit de controle de bal veroveren om er dan overheen te gaan”, zegt Zinho. “Verder hoop ik dat wij om de prijzen gaan spelen, dus lekker bovenin meedraaien. Aan het eind van het seizoen moeten wij als team onszelf dan met een prijs belonen”, aldus een ambitievolle Zinho Sielhorst. “Kortom”, besluit Zinho, “ik heb erg veel zin in het nieuwe seizoen bij Roda’46!”

 

Ethan van Zwol 4kant.jpg

Ethan van Zwol, de jongste flankspeler

Vanuit O.19.2 komt deze 17-jarige speler naar de selectie van Roda (zo). “Ik kan nog een jaar in de jeugd spelen, maar ik wil graag naar de senioren om het daar eens te proberen. Roda-zondag is daar een mooie oplossing voor”, vindt Ethan van Zwol. “Ik heb al een paar keer meegedaan bij Roda-zondag 2 en dat vond ik erg leuk”, aldus Ethan, die zich volledig wil richten op de selectie van Roda-zondag. Ethan is blij met de kans die hij krijgt.

Ethan van Zwol speelt al vanaf jeugd in de F-jes tot en met de A2 bij Roda. Daarbij heeft hij vele trainers meegemaakt. Paul Witsenburg in de D-jeugd is hem daarbij het best bijgebleven.

Jeugdtrainer is Ethan ook bij Roda. Het afgelopen seizoen heeft Ethan de O.9.2 onder zijn hoede gehad. Voor het nieuwe seizoen wordt Ethan de trainer vanO.10.1. Een mooie uitdaging voor deze jonge trainer. Ethan van Zwol heeft voor zijn “trainersloopbaan” veel tips en steun gehad van Fred Duijnstee, de techniektrainer van Roda 46.

Ethan vertelt dat hij links of rechts op de flanken speelt. Dat doet hij zowel in de achter-, als voorhoede. In het 2e van Roda-zondag heeft hij achterin gespeeld, maar zijn voorkeur gaat uit naar de voorhoede.  Als de vraag komt wat hij van het seniorenvoetbal verwacht, antwoordt Ethan: “bij de senioren is het fysieker dan in de jeugd. Ik ben niet zo groot, dus moet ik het slim spelen tegen oudere spelers”, aldus een zelfbewuste Ethan van Zwol. “Maar ik heb veel zin in het voetbal bij de selectie van Roda-zondag”, zegt Ethan tot besluit.

 

Thomas Steijger 4kant.jpg

Thom Steijger, de voorhoede speler

Van Saestum komt Thom Steijger naar onze vereniging. Thom heeft in de jeugd voor Vliegdorp gespeeld en later in de senioren kwam hij voor het Zeister Saestum uit.

Thom Steijger, 23 jaar en automonteur bij Ekris van beroep, is in de jeugd al eens benaderd door Dave Smits om voor Roda te gaan spelen. “Ik heb het toen niet gedaan”, zegt Thom, “maar dat het er nu van gaat komen vind ik best mooi”

Daan Vis, die al enkele jaren voor Roda-zondag speelt, ken ik vanuit de jeugd van Vliegdorp. Wij kunnen samen gezellig naar Roda rijden en ach in 10 minuten is dat best te doen, aldus Thom Steijger. “Ik ben een aanvaller”, vervolgt Thom, “ben redelijk snel en kan voorin op wel alle plaatsen spelen.”“Ik hoop op een gezellig team waar de teamspirit en de inzet goed zullen zijn. Want dan komen de resultaten vanzelf”, aldus Thom Steijger.

“Na een goed gesprek met de trainers, heb ik er erg veel zin in om voor een mooie club als Roda'46 te gaan spelen.”

 

Rick Schoonderbeek 4kant.jpg

Rick Schoonderbeek - de keeper

Hij komt weer terug Rick Schoonderbeek! De 26-jarige 1,98 m lange doelman is er bijna een heel seizoen uitgeweest. “Maar het gaat nu goed”, zegt Rick, “ik ga er weer helemaal voor!”

In het seizoen 2015/2016 heeft Rick tweemaal een hersenschudding gehad en beide malen in een wedstrijd tegen Hooglanderveen. “Ik moest langdurig herstellen en kreeg het advies om een keepershelm te dragen. Dat is wel erg wennen”, zegt Rick. “Het is nu wel gewend en geeft een goede bescherming”.

Rick Schoonderbeek speelt vanaf de D10 bij Roda, waar Harry Dickhof zijn eerste trainer was. Rick heeft Roda verder doorlopen door in de D t/m A jeugd te spelen. Als hele jonge keeper van de A4 speelde Rick in Roda (zo) 2 één van zijn eerste wedstrijden in de senioren. Dat was in 2009 een uitwedstrijd tegen Hoofddorp.

Rick heeft ook voor Roda-zaterdag gespeeld en daar heeft hij met John van Loen als trainer te maken gehad. Daar denkt hij nog weleens aan terug. Maar Rick bewaart ook goede herinneringen aan Peter van der Bult en Eric Speelziek. Eric Speelziek was trainer in de periode dat Rick Schoonderbeek voor DTS Ede uitkwam. “In de tijd voordat DTS kwam, speelde ik voor Roda-zaterdag en maakte daar grote stappen in mijn ontwikkeling.” “Via een relatie van mijn vader ben ik in Ede bij DTS gekomen en heb daar veel geleerd. Helaas kwam ik net niet in het eerste omdat ze daar een goede- en ervaren doelman hadden”, aldus Rick Schoonderbeek. “Ik speelde wel bekerwedstrijden”, zegt Rick, “onder andere tegen Roda-zondag, die wedstrijd won Roda (helaas) met 1-0.”

Rick is werkzaam als kok bij “Hop en Hen” in Amersfoort. “Ik vind dat heel leuk werk”, zegt Rick. “Iedere dag is het weer een uitdaging, of het nu druk is of niet.”

Voor het nieuwe seizoen is Rick erg benieuwd naar de groep die er komt te staan. “Het is een beetje gissen”, vindt Rick. “Ik doe mijn best om de punten binnen te houden, in ieder geval om geen tegendoelpunten tegen te krijgen”, zegt een vastberaden Rick Schoonderbeek.

Tekst: Cees Leijenaar