Even voorstellen: Roda’46 (zon) selectie 2017/18


Heel hard hebben de technische mensen van Roda (zon) gewerkt om een goede selectie voor het komende voetbalseizoen neer te zetten. Zeker na de turbulente periode in januari toen het bestuur dreigde het prestatievoetbal van Roda op de zondag te stoppen.

Voor het nieuwe seizoen komt er weer een mooie selectie met Igor van Gelderen als de nieuwe trainer. In de komende weken stellen wij de selectiespelers voor.

Vandaag komen de eerste spelers aan bod.

 

Boudewijn News.jpg

Boudewijn Swier, de aanvoerder

De aanvoerder van dit seizoen Boudewijn Swier (25 jaar) kent na de winterstop een voor hem teleurstellend seizoen. Boudewijn heeft door veel blessureleed in 2017 weinig kunnen spelen. Zijn grootste wens voor het nieuwe seizoen is om fit te blijven.

Boudewijn speelt 4 jaar in de selectie van Roda-zondag, maar startte zijn voetballoopbaan vanaf de F-jeugd. Trots vertelde Boudewijn dat hij in 1997 pupil van de week was bij Roda-zondag met o.a. Marius van den Bremer als speler. Boudewijn is een echte Roda-jongen en is jarenlang leider geweest bij de B1 en A1 van Roda’46. Mede door werkzaamheden, Boudewijn is assistent bedrijfsleider bij AH Emiclaer, heeft hij daar nu geen tijd voor.

Het liefst speelt Boudewijn centraal achterin. “Als ik maar kan tackelen en slidings maken”, zegt Boudewijn met een glimlach.

Boudewijn hoopt dat er weer rust en stabiliteit komt bij Roda, geen gezeur meer zoals bij het begin van het jaar. “Ook lijkt mij een promotie-, of nacompetitie feest wel weer heel erg leuk”, besluit Boudewijn Swier.

 

 Kevin News.jpg

Kevin Velt, de doelman

“Ik startte bij de Fjes als centrale middenvelder”, begint de praatgrage Kevin Velt, “maar dat was niks en ik moest gaan keepen”. “Als 2e jaars D-speler kwam ik in de selectie en later in de selectie van de C-junioren”, vervolgt Kevin. “Doordat er bij de B-juniorenselectie keepers van buitenaf kwamen moest ik naar de B3 en ben toen als veldspeler verder gegaan”.

Als 1e jaars senior vroeg Sander van Ede of Kevin keeper wilde worden in het 5e elftal van de zondag. Na die periode kwam Kevin via het 2e, uiteindelijk dit seizoen in het doel van Roda 1 te staan.

Kevin Velt, heeft een relatie met Eline, gaat volgend jaar zijn studie oppakken bij de ALO in Nijmegen. Kevin, 22 jaar, roemt de entourage bij Roda. Kevin vindt het heel leuk om bij Roda thuis te voetballen. “Het is leuk als mensen je na afloop aanspreken en feliciteren. Zelfs mijn ouders worden gefeliciteerd, alleen weten ze niet waarom”, zegt Kevin lachend. “Je wordt ook op straat door kinderen herkent”.

“Ik heb veel respect voor Gert en Jaap die er heel veel aan doen om voor het nieuwe seizoen een leuke-, hechte selectie samen te stellen. Knap zoals ze het hebben opgepakt”, besluit Kevin Velt.

 

Danny News.png

Danny van Barneveld, de back

Wie kent de razendsnelle linksback van Roda (zon) niet? Iedere tegenstander die tegen Danny speelt wordt vaak een beetje gek. Ben je Danny voorbij, één tel later heeft hij je weer ingehaald.

Danny, die een opleiding volgt aan de Hoge School in Amsterdam voor sportmanagement, speelt al 5 jaar in de selectie van Roda (zon).

Op 7 jarige leeftijd werd Danny lid van onze vereniging en nu op 24-jarige leeftijd is hij niet meer weg te denken bij Roda 1. Op dit moment is Danny assistent-trainer van O.13.1 en volgt hij de cursus TC3 voor voetbaltrainer. Danny, op dit moment nog vrijgezel, hoopt nog een aantal jaren bij Roda met een leuke hechte groep te kunnen voetballen.

Jammer was het wel dit seizoen dat Danny veel blessureleed kende en nogal wat wedstrijden noodgedwongen moest missen.   Danny is enthousiast over de entourage op zondag tijdens en na de wedstrijden.

 

Mauro News.png

Mauro Miguel Paulo, de middenvelder

Even een vraagje wegwerken: Mauro is de voornaam van Roda’s pareltje, Miguel Paulo is zijn achternaam. Het is maar dat u het weet!

Mauro is met zijn 21 jaar al 3 jaar actief bij de selectie van Roda (zon). Via Cobu Boys en IJsselmeervogels is Mauro bij Roda’46 beland. Eerst in de B1 en later speelde Mauro in de A1.

Mauro, die al 5 jaar een relatie met Sabine heeft, is een speler die zowel aanvallend als verdedigend goed uit de voeten kan. Dit seizoen was Mauro vanwege een hardnekkige blessure enkele maanden uit de running. Gelukkig speelde de talentvolle speler de laatste wedstrijden weer mee en met succes. Roda won steeds!

Mauro, is werkzaam als magazijnmedewerker tussen de kazen bij Holland Dairy Star te Amersfoort en hoopt dit seizoen op een mooie afsluiting. “Wij moeten onszelf belonen”, vindt Mauro. Ook kijkt hij uit naar het komende seizoen met een nieuwe ploeg en trainer.

Tekst: Cees Leijenaar