Genieten bij Roda’46 Zon1 - Swift

Marc Groen scoort van dichtbij

RODA’46 SPEELT GELIJK TEGEN KOPLOPER SWIFT

In een enerverende en spannende wedstrijd heeft Roda’46 zondag een zeer verdiend gelijkspel behaald tegen de sterke koploper avv Swift uit Amsterdam. De talrijke toeschouwers hebben genoten van een geweldige wedstrijd en beloonden de spelers na afloop met een luid applaus.

Met een 0-1 de rust in

Direct na het begin signaal van de scheidsrechter was te zien dat dat koploper avv Swift naar Leusden was gekomen om met drie punten naar Amsterdam terug te keren. De ploeg dicteerde in het begin de wedstrijd volledig. Maar Roda hield goed stand en kwam na een moeizaam begin steeds beter in de wedstrijd. Dat leverde in de 20e minuut na een fraaie counter Léon van der Pas een mogelijkheid op. Helaas verdween de inzet van Léon net naast het Amsterdamse doel.

Roda’46 hield de organisatie, ondanks het goede veldspel van Swift, in stand. In de 23e minuut schoot Davor Lambregts na een geweldige solo net niet in het Amsterdamse doel. De doelman van avv Swift redde zeer moeizaam.

Het was drie minuten later wel raak, maar helaas voor Roda aan de verkeerde kant. Een formidabel schot van een Swift speler van 20 meter verdween achter doelman Stefan Houtveen. In de 35e minuut redde Houtveen wel toen hij een zeer kansrijke mogelijkheid voor Swift geweldig onschadelijk maakte. Hierdoor werd de ruststand 0-1 en bleef Roda’46 in de wedstrijd.

Daan van Laarschot: “Die ontlading bij 2-1 was geweldig, daar geniet je van!”

Bij de 0-1 ruststand was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. Roda’46 kwam steeds beter in de wedstrijd tegen deze goed voetballende tegenstander. Eerst was het Rodadoelman Stefan Houtveen die Roda’46 in de 56e minuut na een counter van Swift redde, maar toen kwam Roda’46. In de 64e minuut leek Marc Groen de gelijkmaker te scoren, maar helaas floot de scheidsrechter de aanval terecht wegens buitenspel af.

Marc Groen kreeg echter de smaak te pakken. In de 67e minuut scoorde hij fraai uit een prachtige pass de verdiende gelijkmaker. De sterk spelende Davor Lambregts speelde de bal naar aanvoerder Léon van der Pas, die op zijn beurt de bal vlijmscherp voorzette. Deze sublieme voorzet werd hard door Marc Groen ingeschoten.

Swift wilde de wedstrijd echt winnen en kreeg direct na de gelijkmaker een kans op de 1-2. Maar daar was weer doelman Stefan Houtveen met een geweldige redding. Stefan groeide uit naar één van de uitblinkers van de wedstrijd.

Daarna was het Roda’46 weer wat de klok sloeg. De 2-1 hing in de lucht en die kwam ook. Wederom was het Marc Groen die scoorde en Roda op een voorsprong bracht. Deze treffer werd uitbundig door de spelers van Roda’46 gevierd.  Een sensatie hing in de lucht. Helaas werd het toch 2-2 doordat de bezoekers uit Amsterdam in de 81e minuut de 2-2 knap binnen schoten.

Roda’46 probeerde de wedstrijd nog winnend af te sluiten. Trainer Frank Corba ging wisselen en bracht Neal Kooij voor Mozes Hoppenbrouwer en Jeroen Snier voor Marc Groen in het veld. De 2-2 bleef als eindstand staan, ondanks dat de scheidsrechter in de slotfase nog enkele dubieuze gevaarlijke vrije trappen aan beide ploegen gaf.

Roda’46 – avv Swift werd een geweldige- en sportieve wedstrijd, waarbij het publiek zich uitstekend heeft vermaakt. Complimenten voor beide ploegen, die na afloop van de wedstrijd een applaus kregen van de vele toeschouwers op de goed gevulde tribune.

De 3e helft

Het was zondag Super Sunday. Om 11 uur startte de wedstrijd van Roda’46 2 tegen het 2e elftal van Hooglanderveen. Roda 2 won deze wedstrijd, mede door een doelpunt in de eerste 15 seconde van de wedstrijd.

Na afloop van Roda’46 1 startte de 3e helft. Het clubgebouw van Roda was goed gevuld en met gezellige muziek van DJ Jesse was het nog lang gezellig. Dit kwam mede door de inzet van de barmedewerkers Hans Peter Kok, Guido Koelstra en Rik Moed. Deze mannen zorgden er voor dat de drankjes snel klaar stonden voor de vele dorstige kelen.

VIM uit Hoevelaken balsponsor

De balsponsor bij de wedstrijd Roda’46 – avv Swift was V.I.M., de specialist in fashion logistics. Roda’46 zondag bedankt het bedrijf uit Hoevelaken voor deze spontane geste.

De spelers:

Roda’46 speelde zondag tegen avv Swift met de volgende spelers:

Stefan Houtveen, Danny van Barneveld, Marten Tolboom, Daan van Laarschot, Morten Endert, Daan Snellink, Ethan van Zwol, Mozes Hoppenbrouwer, Léon van der Pas, Davor Lambregts, Marc Groen, Neal Kooij, Jeroen Snier.

Roel Bak en Micha Claassen waren de wisselspelers die niet in het veld kwamen.

Peppe van Soeren uit Roda’46 J08-1 was de pupil van de week.

Zondag weer thuis

Zondag a.s. speelt Roda’46 weer thuis en wel tegen ROAC. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur. Natuurlijk komen er dan weer veel Roda supporters naar het Burgemeester Buining Park. De spelers verdienen de aanmoedigingen, zeker na de prachtige wedstrijd van zondag tegen avv Swift.

Foto's: Aarnoud Bak.