Grensrechter scoort gelijkmaker

Sensationeel gelijkspel van Roda’46 tegen TABA met scorende Stefan Houtveen

Roda’46 tegen het Amsterdamse TABA werd een prachtige wedstrijd met veel goed voetbal, mooie doelpunten, een scorende grensrechter/doelman en een zich ernstig misdragende TABA trainer. De carnavalsvierders en thuisblijvers hebben een enerverende wedstrijd gemist.

Snelle openingsgoal

Roda’46 trad met vele invallers aan tegen het sterke TABA uit Amsterdam. Vanwege verplichtingen ontbrak ook trainer Frank Corba bij dit belangrijke duel. Assistent-trainer Gert van Geerestein bleek een uitstekende vervanger deze zondag.

Roda’46 startte de wedstrijd uitstekend. In de 3e minuut lanceerde de uitblinker in de Rodaploeg, Jeroen Snier, met een prachtige pass Roda aanvaller Neal Kooij. Deze bediende spits Léon van der Pas op maat, Léon maakte geen fout en schoot Roda’46 schitterend op een 1-0 voorsprong. Roda’46 was in het begin van de wedstrijd de betere partij. Mozes Hoppenbrouwer passeerde in de 11e minuut enkele Amsterdamse spelers, helaas verdween zijn schot net naast het doel van de Tabakkers.

TABA vocht zich echter terug in de wedstrijd. In de 16e minuut redde doelman Jan Hendriks nog knap op een inzet van de bezoekers. Helaas zag hij er niet goed uit bij een verdekt schot in de 19e minuut van de wedstrijd. De stand was weer gelijk. TABA probeerde voor de rust nog op voorsprong te komen, maar Jan Hendriks maakte zijn foutje goed door prima reddingen. De 1-1 bleek tevens de ruststand.

TABA-trainer misdraagt zich in de rust

Roda’46 – TABA was een intense- maar sportieve wedstrijd met een uitstekende scheidsrechter. Toen echter het rustsignaal klonk stormde de trainer van TABA uit de dug-out voor de tribune langs om een toeschouwer van Roda aan te vallen. Gelukkig konden enkele toeschouwers en spelers de man met moeite in bedwang houden. Toch vielen er enkele klappen, waarbij de zoon van de TABA trainer zich er ook nog mee bemoeide en zich eveneens ernstig misdroeg. Een absolute onacceptabele daad van de trainer van TABA. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis en zijn wij bij Roda’46 zeker niet gewend.

Een hoofdrol van Stefan Houtveen in de 2e helft

De tweede helft van Roda’46 tegen TABA verliep, evenals de eerste helft in goede harmonie. De spelers van beide teams vochten op sportieve wijze voor de punten. Voetballen zoals het hoort, zonder excessen vanaf de zijlijn. De scheidsrechter trok in deze wedstrijd geen enkele kaart.

TABA, dat over een technisch uitstekend elftal beschikt, werd sterker en sterker. In de 51e minuut onderscheidde de 42-jarige doelman van Roda, Jan Hendriks, zich door een gevaarlijk Amsterdams schot uitstekend uit zijn doel te ranselen. In de 64e minuut was ook Jan Hendriks kansloos toen TABA de 1-2 liet aantekenen. Een doelpunt waar wel een buitenspelluchtje aan zat, maar de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de middenstip. Het doelpunt telde.

TABA trachtte hierna de score te verhogen. Jan Hendriks verrichtte weer enkele uitstekende reddingen. De verdedigers Marten Tolboom, Ethan van Zwol, Daan van Laarschot en Danny van Barneveld gaven de Tabakkers weinig ruimte, zodat de 1-3 uitbleef.

Roda vocht zich weer terug in de wedstrijd. In de 84e minuut kon de doelman van TABA ternauwernood een inzet van Léon van der Pas uit het doel tikken. Jeroen Snier had pech toen een geweldig schot naar de kruising van het doel vloog, maar de lange Amsterdamse goalie de bal nog net tot corner kon verwerken.

Toch kwam Roda’46 op gelijke hoogte met TABA en het werd er één om niet snel te vergeten. Stefan Houtveen, de eerste doelman van Roda, is herstellende van een vingerbreuk en kon nog niet het doel verdedigen. Stefan bleek echter bereid om deze middag als grensrechter op te treden, hetgeen hij uitstekend deed.

Doordat Léon van de Pas in blessuretijd niet verder kon spelen en Roda door zijn invallers was, mocht Stefan Houtveen de laatste minuten als veldspeler invallen. Op de tribune werd al gezegd: “Wat zal het mooi zijn als Stefan nu een doelpunt maakt”. Deze wens kwam in de 93e minuut uit toen Stefan Houtveen vanuit een corner de bal feilloos achter de doelman van TABA kopte. Een prachtig doelpunt en een welverdiend gelijkspel was een feit.

Trainer Gert van Geerestein was samen met zijn spelers trots op het zwaar bevochten gelijke spel. Roda liet zich weer van zijn beste kanten zien. De spelers knokten voor iedere meter. Het was genieten op het Burgemeester Buiningpark deze carnavalszondag.

De spelers van Roda’46

Roda’46 speelde met de volgende spelers tegen TABA: Jan Hendriks, Ethan van Zwol, Daan van Laarschot, Marten Tolboom, Danny van Barneveld (71e Morten Endert), Rick Matijssen, Marijn van Daatselaar, Léon van der Pas (91e Stefan Houtveen), Neal Kooij (71e Marc Groen), Mozes Hoppenbrouwer, Jeroen Snier.

Grensrechter Stefan Houtveen (91e Neal Kooij)

Roda’46 2

Het tweede elftal van Roda’46 zon. doet het deze competitie geweldig. Zondag won het met 4-2 van TABA 2 en behaalde daarmee de periodetitel uit de eerste periode. Donderdagavond speelde Roda 2 al een uitwedstrijd tegen Nieuw Sloten uit Amsterdam. Roda’46 liet de Amsterdammers in die wedstrijd alle hoeken van het veld zien en won heel ruim met 17-0.

Gefeliciteerd met deze mooie resultaten spelers, trainer en staf van Roda’46 2.