Het blijft spannend voor Roda’46 Zon1

Met nog één wedstrijd te spelen, komt het aan op de laatste speeldag of Roda’46 Zon1 nacompetitie moet spelen om degradatie te voorkomen of dat onze eerste zondagteam rechtstreeks in de 3e klasse blijft.

Het blijft spannend in de 3e klasse D. Waterwijk is gedegradeerd. Na afgelopen zondag is Nederhorst veroordeeld tot de nacompetitie. Voor de tweede nacompetitieplek komen Roda’46 en Wasmeer in aanmerking. Roda pakte een punt tegen UVV, terwijl Wasmeer met 1-3 verloor van koploper Theole.
Door deze resultaten staat Roda nu op de 11e plaats. Dat zou rechtstreekse handhaving betekenen. Wasmeer staat twaalfde, met hetzelfde puntenaantal als Roda’46, maar met een slechter doelsaldo. -39 voor Wasmeer en -31 voor Roda.

Komende zondag moet Roda’46 naar het Amersfoortse APWC. Wasmeer heeft een uitwedstrijd bij UVV. Zowel voor APWC als UVV staat er niets meer op het spel. APWC kan geen kampioen meer worden en heeft een periodekampioenschap. De ploeg bereidt zich voor op de nacompetitie. UVV staat in de middenmoot en kan niets meer winnen of verliezen.

Roda’46 heeft het in eigen hand. Winst bij APWC betekent zo goed als zeker handhaving. Bij alle andere resultaten zal moeten worden afgewacht wat Wasmeer doet.

Er zijn zeker kansen aanstaande zondag. De ploeg van trainers Westerneng en Geerestein voetbalt de laatste weken prima. Ook tegen UVV werd weer een goede pot op het veld gelegd. Tot vijf minuten voor tijd leek het fel strijdende Roda een overwinning binnen te halen. Maar toen scoorde Coolen voor de Utrechters en werd het alsnog gelijk. Davor Lambregts had Roda na tien minuten spelen op 1-0 gebracht. Halverwege de eerste helft maakte Coolen gelijk voor UVV, 1-1. Na een kwartier in het tweede bedrijf zorgde Nick Grootfaam voor de 2-1. Dat leek ook de eindstand te worden tot vijf minuten voor het einde, toen toch nog de gelijkmaker viel, 2-2.