Hopen op een stuntje bij FC Jeugd

Roda’46 gaat zondag op bezoek bij koploper FC Jeugd

Het zondag vlaggenschip van Roda’46 gaat zondag op bezoek bij koploper FC Jeugd uit Ede. Het wordt ongetwijfeld een zware strijd, want FC Jeugd verkeert in een grote vorm.

Te weinig gehaald bij VDZ

In de uitwedstrijd zondag jl tegen hoogvlieger VDZ uit Arnhem werd met 3-1 verloren. Een geflatteerde zege van de Arnhemmers, want Roda had het meeste balbezit. Ondanks het balbezit wisten de VDZ-voorwaartsen in de slotminuten nog 2 maal te scoren. Heel jammer, maar weer met lege handen naar huis!

VDZ kwam voor de rust op een 1-0 voorsprong, toen een opkomende speler van de thuisclub ongehinderd de bal achter Stefan Houtveen kon schieten. Na rust kwam Roda op gelijke hoogte door een doelpunt van Roel Bak, na goed voorbereidend werk van Ethan van Zwol. Een gelijkspel zat er in te komen. Helaas ging het in de 85e minuut mis en werd het 2-1 voor VDZ. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd werd zelfs 3-1.

Nu FC Jeugd

Zondag gaan onze mannen op bezoek in Ede bij FC Jeugd. Het elftal van Jeugd heeft tot nu toe 32 punten behaald, scoorde 32 maal en kreeg slechts 11 doelpunten tegen.
In de thuiswedstrijd speelde Roda met 0-0 gelijk, dat was een prima resultaat. Er is daarom best een stuntje mogelijk. Gezien het goede spel van Roda zondag tegen VDZ weet je het maar nooit. Vooral als het de ploeg uit Ede in de wedstrijd wat tegenzit, gaan de spelers van FC Jeugd nog wel eens in de fout. “Zondag lekker onbevangen spelen Roda en gewoon een stuntje uit het vuur slepen”, luidt het advies.

Aanvang 14.30 uur

De wedstrijd FC Jeugd - Roda’46 begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Leo Blank.

Tekst: Cees Leijenaar