HWD komt zondag op bezoek

De vaste supporters zullen a.s. zondag zeker aanwezig zijn (Foto Rodney Kersten)

Zondag speelt Roda’46 zijn 3e achtereenvolgende thuiswedstrijd. Tegenstander is HWD uit Rotterdam. De vorige twee thuisduels werden beide met een 1-1 gelijkspel afgesloten. Het wordt nu tijd voor een winstpartij.

HWD, dat staat voor Het Witte Dorp

Wij zijn benieuwd of de Rotterdammers na de festiviteiten rondom het landskampioenschap van Feyenoord weer terug zijn op aarde. Dit moet ook wel, want de Rotterdamse gasten staan op een plaats die rechtstreekse degradatie naar de vierde klasse inhoudt.

Het is zeker geen spetterend seizoen geworden voor de tegenstander van zondag. Roda’46 won de uitwedstrijd met maar liefst  0-10. Toch zal het niet zo’n “makkie” worden als toen in Rotterdam. HWD kan zeker stunten.

Een bewijs hiervan is, dat de nummer twee van de ranglijst en Roda’s grootste concurrent sv Ouderkerk, met 1-0 verloor van HWD. Het kan dus wél bij de Rotterdammers. De Roda ploeg van trainer Frank Corba is hierbij gewaarschuwd.

Roda’46

Afgelopen zondag speelde Roda thuis tegen FC Aalsmeer. In de 98e minuut scoorden de bezoekers de gelijkmaker (1-1). Dat was een bittere teleurstelling want de tweede plaats op de ranglijst werd hierdoor (hopelijk tijdelijk) verspeeld. Zondag moet het gewoon beter, er moet gewonnen worden!

Verheugend was wel dat na de rust na een wekenlange afwezigheid Davor Lambregts zijn opwachting kon maken in de hoofdmacht van Roda’46 zondag. Ook Marc Groen kwam na rust in het veld. Marc was evenals Davor, enige tijd afwezig vanwege een blessure.

Het is zondag zeker een belangrijke pot. Roda moet winnen om sv Ouderkerk in het spoor te blijven in de jacht op de tweede plaats.

Mees Visser is de pupil van de week

De pupil van de week is deze maal Mees Visser, de spitsspeler uit Roda’46 O9-1.
Mees heeft er heel veel zin in om de pupil van de week te zijn. De spits van 09-1 heeft Jeroen de Groote en Otman Acharrat als trainers van zijn team. Mees vindt Roda’46 een goeie voetbalclub en houdt heel erg van voetbal.

Mees zit op de Hobbit in groep 5 op school en als je vraagt: Mees wat eet je het liefst, is zijn antwoord: “McDonalds”.

Ajax is de favoriete club van Mees. De favoriete voetballers van Mees Visser zijn: Ronaldinho, Maradona, Johan Cruijff en Pelé.

Mees heeft voor de spelers van Roda’46 1 nog een goede raad, dus mannen let op wat Mees jullie te vertellen heeft: “Zorg dat je vrij staat voor je man en zorg dat de tegenstander geen kans krijgt om op goal te schieten”, dit is het wijze advies van Mees uit Roda’46 O9-1.

De wedstrijd

Roda’46 – HWD begint zondag om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gerrit van Sprang. Mis niets van de wedstrijd en kom lekker op tijd om de Roda-ploeg aan te moedigen.

Zondag is er weer een druk bezet programma:

11.00 uur – Roda’46 2 – WV-HEDW 2
                   Roda’46 6 – de Vecht 2 (Kampioenswedstrijd)

13.00 uur – Roda’46 4 – Rivierwijkers 6

14.00 uur – Roda’46 1 – HWD 1

Roda’46 3 staat bovenaan en kan zondag ook kampioen worden. Dan moet de uitwedstrijd tegen Buitenboys 4 (aanvang 12.45 uur) wel worden gewonnen.

Een opmerkelijk feit is dat de spelers uit Roda 3 en 6 veel kunnen scoren. Roda’46 3 heeft tot nu toe 96 doelpunten gemaakt en Roda’46 6 heeft er 98 inliggen. Roda’46 1 met 72 doelpunten doet het ook erg goed.

De 3e helft

Na de unieke 3e helft van afgelopen zondag na de wedstrijd Roda’46 – FC Aalsmeer wordt het zondag vast weer een gezellige derde helft. Roda’46 6 kan kampioen worden en zorgt dat er een feestelijk sfeertje zal hangen in het clubhuis.

Een ieder is van harte welkom na de wedstrijd van Roda’46 – HWD voor een gezellige derde helft van Roda-zondag.