KDO – RODA’46: “JE MOET SCOREN OM TE WINNEN!”

(Rick Matijsen kan terug zien op een goede wedstrijd)

Zondag ging Roda’46 op bezoek bij KDO uit de Kwakel. Daar aangekomen troffen wij een prima groene “echte” grasmat aan, een schitterende pittoreske tribune, een gezellige kantine en vriendelijke mensen. Kortom een prettige ambiance om een lekkere pot voetbal te gaan spelen en bekijken.

Een lekkere pot voetbal is KDO – Roda’46 zeker geworden. Vooral “ons” Roda’46 speelde een prima wedstrijd en deed zichzelf te kort door slechts één punt mee naar Leusden te nemen. Doordat de mooiste Leusdense kansen onbenut bleven, scoorde KDO in de 90e minuut de gelijkmaker.

Roda’46 startte goed en had bepaald pech toen in de 7e minuut een verwoestend schot van Mozes Hoppenbrouwer vanaf 25 meter op de Kwakelselat uiteen spatte. In de 13e minuut was het bijna raak voor Neal Kooij, maar zijn inzet na een pass van Marc Groen, verdween via een verdediger naast het doel van KDO keeper Jesper Oudshoorn. Roda’46 bleef de bovenliggende partij, maar doelpunten bleven vooralsnog uit.

In de 31e minuut hadden de Leusdenaren geluk toen KDO de eerste- en enige kans in de eerste helft kreeg na balverlies van Daan van Laarschot. Tot opluchting van alles wat Roda was verdween de bal net naast het doel van Rodadoelman Jan Hendriks. In de 33e minuut was het dan toch raak. Rick Matijssen gaf een prachtige pass op Mozes Hoppenbrouwer, die op zijn beurt de doelman van KDO kansloos liet. 1-0 voor Roda, een verdiende voorsprong.

De 2e helft
Ook na de pauze bleef Roda’46 het betere van het spel houden. Doelman Jesper Oudshoorn van KDO moest diverse maken handelend optreden bij schoten van de Leusdenaren Neal Kooij, Marijn van Daatselaar en Marc Groen. In de 61e minuut moest Mozes Hoppenbrouwer geblesseerd het veld verlaten. Dat was een aderlating voor Roda, want Mozes speelde een sterke wedstrijd. Zijn vervanger werd Mark van Burgsteden.

Doordat Roda geen kans zag om de 2-0 te scoren, kreeg de thuisclub steeds meer vertrouwen in een goede afloop. De druk op de Roda-defensie werd opgevoerd, zonder dat KDO echt gevaarlijk werd. Roda kreeg meer ruimte en in de 81e minuut kwam er een enorme kans. De inzet van Mark van Burgsteden was volgens velen een doelpunt, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten en vond dat de bal niet over de doellijn was gegaan. Jammer dat Mark bij die actie niet vol uithaalde en de bal in het doel knalde, in plaats van een zacht tikje.

In de 90e minuut kwam dan de gelijkmaker die eigenlijk al enkele minuten in de lucht hing. Doelman Jan Hendriks had al enkele malen goede reddingen verricht, maar was kansloos tegen het schot van KDO. 1-1.
De scheidsrechter liet lang doorspelen, daardoor kreeg Mark van Burgsteden in de 96e minuut nog een grote kans om Roda’46 alsnog op een verdiende voorsprong te schieten, maar de doelman van KDO redde zijn ploeg. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Dat was toch wel een teleurstellend resultaat voor Roda’46 na een uitstekend gespeelde wedstrijd.

De spelers
Roda’46 speelde met de volgende spelers:
Jan Hendriks, Ethan van Zwol, Daan van Laarschot, Marten Tolboom, Morten Endert, Danny van Barneveld, Rick Matijssen (83 Jeroen Snier), Mozes Hoppenbrouwer (61 Mark van Burgsteden), Marijn van Daatselaar, Marc Groen, Neal Kooij (86 Rick van Empelen)
De wisselspelers Stefan Houtveen en Micha Claassen kwamen niet in het veld.
Grensrechter was Rik Buunk.

Zondag naar APWC
Zondag a.s. speelt Roda’46 de uitwedstrijd tegen het Amersfoortse APWC. Dit wordt zeker weer een hele lastige klus voor de mannen van trainer Frank Corba. APWC won zondag verrassend de uitwedstrijd tegen het sterke SMVC Fair Play. Door deze zege heeft de ploeg van o.a. Muslu Nalbantoglu zeker veel zelfvertrouwen getankt.

De wedstrijd begint zondag op Sportpark de Koppel om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bram Has.

Tekst: Cees Leijenaar