Knap resultaat Roda'46 Zon1 tegen SML

In de uitwedstrijd tegen SML had Roda’46 helemaal niets in te brengen. Het werd 7-1 en de nederlaag had nog hoger kunnen uitvallen. Afgelopen zondag liet de equipe van trainer Jeroen Joore zien dat het team gedurende het seizoen gegroeid is.

Al na drie minuten spelen scoorde Rico den Ouden uit een corner. Daarna moest Roda naar achteren. De Leusdenaren lieten het gebeuren, want echt veel grote kansen kregen de bezoekers niet. Verdedigend zat het goed in elkaar bij Roda’46.

Ook in de tweede helft drong de kampioenskandidaat uit Arnhem aan. Ze creëerden weliswaar een veldoverwicht, maar ze wisten nauwelijks gevaarlijk te worden.

Toch was het in de 72e minuut van het duel raak voor de Arnhemmers. Een goed lopende aanval werd van dichtbij afgerond, 1-1.

SML ging daarna op zoek naar de overwinning en zette opnieuw aan, maar Roda’46 was in de slotfase nog twee keer dicht bij een doelpunt. Nick Grootfaam had zich kunnen laten kronen tot held van de dag, maar zijn been was net iets te kort om de winnende treffer te maken. Toch voelde het gelijke spel als een overwinning voor Roda'46.

Foto's: Aarnoud Bak