Moeizame overwinning Roda’46 Zon1

Roda (Zon) heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen Sporting'70 uit Utrecht met 1-0 gewonnen. De wedstrijd was niet de beste wedstrijd van Roda, dat staat als een paal boven water.  Maar ook als mindere wedstrijden gewonnen worden zijn dat gouden punten. Ze tellen ieder geval wel.

In de eerste helft kregen de Utenechtenaren iets meer kansen dan Roda. Gelukkig was Roda doelman Rick Schoonderbeek in een goede vorm en hield hij zijn doel schoon.

Na rust had trainer Igor van Gelderen zijn team wat gewijzigd. Rico den Ouden en Clayton Jansen waren in het veld gekomen. Daarom kwam er wat meer evenwichtig in het spel van Roda. Tegenstander Sporting'70 werd minder gevaarlijk en Roda had de wedstrijd in handen.

In de 67e minuut kwam Roda op een 1-0 voorsprong. Vanuit de verdediging kwam de bal bij Clayton Jansen. Met een simpel hakje speelde hij de bal naar Zinho Zielhorst. Deze passte de bal scherp door de Sporting-defensie naar Mozes Hoppenbrouwer.  Met een fraaie schuiver liet Mozes de doelman van Sporting'70 kansloos. (1-0)

Nadien is er niet meer gescoord en waren na het laatste fluitsignaal van de goede scheidsrechter van Gom de Leusdenaren heel blij met de eerste thuisoverwinning. Geen fraaie zege, maar wel een belangrijke die staat en vertrouwen geeft voor de komende thuiswedstrijd  a.s. zondag tegen Nederhorst.