Na ruime Roda'46 Zon1 is carnaval nog leuker

De thuiswedstrijd van Roda’46 werd, met het Carnaval in het achterhoofd, met 6-1 van SVH uit Den Haag gewonnen. Het was een wedstrijd die begon met een achterstand voor Roda’46, maar toch mooi werd door een hattrick van Marc Groen, een curieuze goal van Mozes Hoppenbrouwer en een atletische kopgoal van Julian Brouwer.

Hattrick voor Marc Groen

Nadat de aftrap was verricht door de pupil van de week Sam van der Schee, kwam Roda al na één minuut op een 1-0 achterstand. Een tegenvaller voor de Leusdenaren. Roda wilde deze achterstand snel wegwerken. Léon van der Pas was er in de 4e minuut dichtbij, maar de doelman van SVH redde zijn ploeg door een mooie redding.

Toch kwam Roda in de 16e minuut op gelijke hoogte met de bezoekers. De hardwerkende spits Léon van der Pas gaf een voorzet op maat, die door Marc Groen schitterend werd ingekopt.

In de 41e minuut van de wedstrijd werd het bijna 1-2 toen Wesley Buunk te zacht terug speelde op zijn doelman. Met een prima sliding maakte Roda-doelman Stefan Houtveen de fout van Buunk goed en bleef het 1-1. Niet voor lang overigens want een minuut later scoorde Marc Groen de schitterende 2-1 voor de thuisclub.

In de 2e helft werd de wedstrijd snel beslist en was het gedaan met het dappere tegenspel van de Hagenezen. In de 55e minuut maakte Mozes Hoppenbrouwer de 3-1 nadat, de overigens goede doelman van SVH, de bal door zijn benen zag glippen. Twee minuten later scoorde Mozes wederom en bracht de stand op 4-1.

In de 60e minuut van de wedstrijd scoorde verdediger Julian Brouwer misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Door een achterwaartse kopbal verdween de bal onhoudbaar achter de kansloze doelman van SVH in het doel. De koek was nog niet op, want in de 86e minuut maakte Marc Groen zijn derde en Roda’s zesde doelpunt. De eindstand werd daarmee op 6-1 bepaald.

Naar het Carnaval

“Na afloop van de wedstrijd nog even de 3e helft doen en dan naar Achterveld naar het Carnaval”, hadden de spelers van Roda afgesproken. In Carnavalsoutfit kwamen de spelers uit de kleedkamer en uiteraard zat de stemming er direct goed in.

De spelers in carnavalsoutfit met
pupil
van de week Sam van der Schee

Zondag a.s. heeft Roda’46 Zon1 een vrij weekend. De eerstkomende wedstrijd is 4 maart thuis tegen Voorschoten.

Roda’46 2 speelt zondag wel. De ploeg van trainer Arie den Ouden ontvangt SV de Meer 2. Aanvang: 11.30 uur.