Nick Grootfaam weer zwaar geblesseerd!

Zaterdag speelde Roda’46 in Amersfoort tegen VVZA. Een wedstrijd die in een doelpuntloos gelijkspel eindigde, maar werd overschaduwd door de zware blessure die Roda-speler Nick Grootfaam in de slotminuten opliep.

Er werd geroepen: “Nee, niet weer Nick!”

Het ging in de laatste minuten van de sportieve wedstrijd helemaal mis voor Nick Grootfaam. In een duel om de bal kwam Nick te vallen en bleef liggen. De schouder bleek uit de kom te zijn. Vorig seizoen raakte zijn rechterschouder tweemaal uit de kom, waarna hij daar aan geopereerd is. Nu bleek het de linkerschouder van Nick te zijn, die in het ziekenhuis moeizaam terug gezet kon worden. Uit foto’s zal moeten blijken hoe ernstig de schade is. Voorlopig lijkt dit weer het einde van het seizoen voor Nick Grootfaam te zijn.
Wij wensen Nick veel sterkte en een voorspoedig herstel.

De wedstrijd

De eerste helft had Roda het beste van het spel, maar kreeg VVZA de beste kans. Ook Mark van Burgsteden kreeg een behoorlijke mogelijkheid na een fraaie Roda aanval. De bal wilde er niet in.

In de 2e helft werd het veldspel van beide teams wat minder. Dat was ook niet zo vreemd, want het was bloedheet op Sportpark Emiclaer in Amersfoort. Gescoord werd er niet. Toen de wedstrijd vanwege de blessure van Nick Grootfaam werd stilgelegd, besloot de prima leidende scheidsrechter Dick van Laar de wedstrijd te beëindigen en werd de 0-0 tevens de eindstand. Een prima beslissing van de leidsman.

De spelers van Roda zo. zaterdag tegen VVZA

Roda’46 startte met de volgende spelers tegen VVZA: Micha Claassen, Marten Tolboom, Daan van Laarschot, Jeroen Snier, Danny van Barneveld, Rick Matijssen, Marijn van Daatselaar, Daan Snellink, Mozes Hoppenbrouwer, Marc Groen en Mark van Burgsteden.

In de tweede helft kwamen in het veld: Nick Grootfaam voor Rick Matijssen, Davor Lambregts voor Mark van Burgsteden, Ethan van Zwol voor Jeroen Swier en Rick van Empelen voor Danny van Barneveld.

Dinsdagavond speelt Roda’46 tegen SV Zeist

Het eerste elftal van Roda’46 zondag speelt dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen SV Zeist. De wedstrijd wordt op het hoofdveld van Roda’46 gespeeld en begint om 20.30 uur.

Zaterdag gaat Roda’46 zon. bij JSV op bezoek

De volgende- en laatste bekerwedstrijd speelt Roda zaterdag a.s. uit in Nieuwegein tegen JSV. Deze tegenstander is tevens de koploper in de deze bekerronde. Zaterdag won JSV in Renswoude met 2-5 van de thuisvereniging. Naast JSV, hebben Roda’46 en VVZA nog kans om eerste te worden in deze bekerpoule.

Tegenstander JSV blijkt een sterke voorhoede te hebben. Uit de twee bekerwedstrijden werd 9 maal gescoord. Maar ook in die twee wedstrijden liepen de Nieuwegeiners tegen zes tegendoelpunten op. Het wordt voor Roda zeker een interessante wedstrijd.

JSV – Roda’46 begint zaterdag op Sportpark Galecop te Nieuwegein om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Johnny Appel.