Onnodig verlies Roda’46 Zon1

Roda’46 Zon1 heeft zondag in Amsterdam onnodig verloren van WV-HEDW. In een hoogstaande wedstrijd deden in de tweede helft enkele slordigheden de Leusdenaren de das om.

In de eerste tien minuten voorkwam doelman Houtveen met twee fantastische reddingen een vroege achterstand voor Roda’46. Daarna kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Vooral het middenveld, met Marijn Daatselaar, Mozes Hoppenbrouwer en Davor Lambregts blonk uit.

Roda kwam op voorsprong toen een geweldig afstandsschot van Davor Lambregts van de lat terugkaatste in het veld. León van der Pas was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schuiven.

Nog voor rust kregen de bezoekers de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar een goed schot van Hoppenbrouwer werd door de keeper keurig tegengehouden.

WV-HEDW begon de tweede helft sterk. Uit een ongelukkig weggeven hoekschop kon de thuisclub, door een slordigheid in de verdediging, de gelijkmaker scoren, 1-1.

Na dit doelpunt golfde het spel heen en weer. Beide ploegen onderhielden een hoog tempo. En er kwamen kansen voor beide doelen.
Een kwartier voor het einde kwam WV-HEDW p[ voorsprong, na weer een persoonlijke slordigheid. Deze fout werd door de handige snelle rechtsbuiten van de thuisclub genadeloos afgestraft.

Roda’46 Zon1 zette opnieuw aan en dat resulteerde in een goal van invaller Mark van Burgsteden. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, waaraan door de Leusdenaren sterk werd getwijfeld.

In laatste minuut scoorde WV-HEDW nog een keer, waardoor de ontmoeting in 3-1 eindigde. Een gelijkspel was verdiend geweest, maar slordigheden deden Roda’46 de das om.

Komende zondag is Roda’46 Zon1 vrij en een week later wacht thuis koploper Swift. Deze Amsterdamse ploeg heeft tot nu toe alles gewonnen en heeft een doelsaldo van plus 17. Roda’46 zal dus aan de bak moeten.