Ook Roda’46 Zon1 stopt Sporting’70 niet

Marc Groen scoorde het Roda-doelpunt

Ook Roda’46 Zon1 kon de ongeslagen reeks van koploper Sporting’70 niet beëindigen. Al waren de Leusdenaren daar wel dichtbij.

Sporting’70 speelde het spel slim. Weliswaar waren de Utrechters voetballend iets beter en verder dan de thuisclub, maar op het gebied van enthousiasme en inzet legden ze het af tegen de Roda-spelers.

Sporting’70 won terecht, maar het verschil was niet groot. Het had zomaar kunnen gebeuren dat de Leusdense ploeg punten had afgesnoept. Vooral in de slotfase van het sportieve duel hadden de koplopers het benauwd. Roda’46 kreeg een paar kansen op de gelijkmaker, maar het kleine beetje geluk ontbrak.

In de dertiende minuut waren de bezoekers uit het niets op voorsprong gekomen. De eerste de beste mogelijkheid was gelijk raak. In de defensie liet een verdediger van Roda’46 zich vlak voor de achterlijn verschalken, waarna doelman Houtveen van dichtbij werd verslagen, 0-1.

Roda ging niet bij de pakken neerzitten, maar trok ten aanval. Grote kansen leverde dat niet op tot vlak voor rust Ethan van Zwol op rechts doorbrak. Zijn schuiver was echter te hard en onzuiver, waardoor de pauze met 0-1 aanbrak.

Vijf minuten na de rust leek het duel beslist toen Sporting’70 (na een mooie dieptepass) de 0-2 aantekende.

Eventjes leek Roda te berusten. Dat duurde gelukkig niet lang. De thuisclub zocht opnieuw de aanval. En er kwamen mogelijkheden, Een kwartier voor tijd kopte invaller Marc Groen de aansluitingstreffer in, 1-2.

Nog feller werd Sporting onder druk gezet. De Utrechters  hielden de voorsprong echter vast. De ongeslagen status bleef intact.

Voor de Rodabrigade van trainer Jooren rest lof. Ze maakten het de koploper uitermate lastig.